Theo Evans: „Vreau să plec cât mai repede acasă…”

Loading

Deşi a reuşit să facă performanţă la Tg-Jiu, Theo Evans a ajuns să fie uitat de cei de la Energia
Deşi a reuşit să facă performanţă la Tg-Jiu, Theo Evans a ajuns să fie uitat de cei de la Energia

Sezonul s-a încheiat pentru gruparea de baschet Energia Rovinari odată cu eliminarea formaţiei gorjene din Play Off-ul Diviziei A. Însă, odată cu disputarea ultimei partide oficiale a Energiei, Evans and Co s-au izbit de o problemă inedită: nu ştiu dacă vor continua alături de echipa olteană pentru că nu li s-a propus încă nici o ofertă. Deşi a realizat cu Energia în acest sezon cele mai bune performanţe din istoria clubului de baschet gorjean, antrenorul Theo Evans mărturiseşte că este deja pe picior de plecare. Tehnicianul american este extrem de surprins că nimeni nu i-a spus dacă mai are nevoie de serviciile sale la Tg-Jiu pentru a se putea gândi la viitor. Evans declară că singurul lucru care îl mai ţine(forţat) în oraşul lui Brâncuşi este doar problema financiară, antrenorul având de ridicat suma contractuală din sezonul 2008-2009.
Reporter: Theo, în primul rând, cum a fost ultimul meci oficial al Energiei din acest sezon, cel de la Timişoara?
Theo Evans:
Despre meciul din Play-Off pot să sun că a fost unul foarte bun, calitativ. Ambele au făcut un joc bun şi au luptat să câştige până în ultima secundă. Din păcate pentru noi, am pierdut la limită în urma unui joc echilibat şi chiar atunci când nu mai puteam să mai facem nimic. Cam aşa s-a scris istoria ultimului meci oficial al nostru din acest sezon. Am rămas cu un gust amar, dar eu am fost mulţumit de băieţi, ca şi de joc.
Rep. : S-a vorbit de ceva probleme cu arbitrajul…
T. E. :
Nu, arbitrajul a fost unul bun. A fost doar o singură greşeală în tot meciul, dar din nefericire pentru noi exact la ultima minge din joc. Atunci trebuia să ne revină nouă mingea şi nu adversarilor, care au şi reuşit să marcheze ulterior şi să câştige meciul. Însă nu cred că a fost o greşeală intenţionată a arbitrilor, ci doar au văzut prost faza în care posesia trebuia să ne revină nouă.
Rep. : Eşti supărat după eliminarea din Play-Off ?
T. E. :
Este clar că nu pot să fiu prea fericit, dar nu sunt supărat. Am spus că am rămas cu un gust amar pentru că mi-aş fi dorit foarte mult să câştigăm şi am fost atât de aproape… De aceea cred că meritam să câştigăm, cel puţin după cum am jucat şi după cum am luptat. Nu am avut însă, nici prea mult noroc.

Cu bagajele făcute


Rep. : Acum ce ne poţi spune despre viitorul tău alături de Energia?
T. E. :
Din păcate, nu pot să spun prea multe despre acest gen de viitor pentru că nu am nici un fel de ofertă a celor din conducerea clubului Energia. Nimeni nu a stat de vorba cu mine, nimeni nu mi-a spus dacă voi continua, dacă pot să plec. Nimeni nu mi-a făcut nici o ofertă de prelungire a contractului. Aşa că, acum caut alte soluţii, alte opţiuni pentru a antrena. Am deja câteva oferte din alte ţări, ca şi din America. Şi de asemenea, trebuie să mă gândesc şi la echipa mea din State la care mai sunt încă antrenor şi trebuie să continuu acolo. O să analizez toate ofertele şi o să iau foarte repede o decizie pentru că de la Energia nu am primit nici o ofertă. Eu aş vrea să plec acum, dar trebuie să-mi iau banii de la club pentru munca mea din acest sezon. Vreau să-mi iau bilete de avion şi să plec cât mai repede acasă, dar din păcate încă nu pot să-mi iau nici banii mei. Mai am o treabă de rezolvat în State şi la echipa mea de acolo, care de jucat meciuri în luna mai.
Rep. : Nu excluzi deloc posibilitatea reîntoarcerii în România?
T. E. :
Odată ajuns acolo nu cred… Pentru că nu am primit nici o ofertă de la Energia. Nu ştiu dacă e prea târziu şi acum să-mi spună dacă mă mai vor sau nu, dar cred că dacă îi interesa, îmi ziceau deja. Oricum, am observat că în România orice este posibil.

Sunt convins că am fi făcut o echipă foarte puternică la Tg-Jiu în sezonul următor. Cred că ar fi o ruşine ca totul să se oprească aici.
Theo Evans

Rep.: Pleci cu regrete de aici?
T. E. :
A fost alegerea să vin aici şi o iau ca pe o experienţă. Am făcut multe lucruri bune aici, am cunoscut oameni deosebiţi şi am obţinut rezultate pozitive, zic eu. Din acest punct de vedere chiar mi-a plăcut aici. Şi oraşul şi oamenii. Îmi pare rău cu nu am reuşit mai mult pentru că am fost atât de aproape să ajungem şi în semifinale la Play-Off, dar e OK. Sunt mândru de Tg-Jiu şi de oamenii de aici pentru că au sprijinit toată echipa, nu numai pe mine în condiţiile în care se vorbea doar de fotbal. Eu aş fi vrut să continuu cu Energia pentru că sunt convins că am fi făcut o echipă foarte puternică la Tg-Jiu în sezonul următor. Cred că ar fi o ruşine ca totul să se oprească aici… Mai ales după ce am început noi. Dar, după cum spuneam, nu este decizia mea asta.

2 Comments on “Theo Evans: „Vreau să plec cât mai repede acasă…””

  1. Noi romanii asa suntem si nu vrem sa ne schimbam.Daca ceva merge bine, noi trebuie sa distrugem.Oare deranjeaza faptul ca baschetul spectacol(prezentera+joc) a fost adus in Tg.Jiu de catre oameni deosebiti ca Evans & Co?De ce trebuie sa plecam urechea la binecunoscutele barfe care ne caracterizeaza ca romani,spuse de asa zise „stele” care prin simplul fapt ca au facut candva parte din lotul unor echipe mari (ex.Asesoft) stau sub panou, scapa mingea precum sapunul si se plang ca nu au sansa sa demonstreze ce pot?Urat caracter!Stimate domnule Cumpanasu,daca nu vreti sa transformati atmosfera minunata din timpul meciurilor de baschet,in atmosfera din timpul meciurilor de handbal (daca baietii castiga aplauze,in caz contrar injuraturi,huiduieli si cereri de demisie)va rog sa judecati la rece si sa nu plecati urechea la diversi.Cei care doresc posturile de antrenori (secund + PRINCIPAL-stie el cine!)sunt sigur ca vor avea foarte multe oferte din CANADA sau de ce nu din NBA la vasta experienta pe care o au!!!THANK YOU:THEO,PORTER,KIBWE,DARBY and BARBER.

Comments are closed.