Speranţe renăscute la Energia

Loading

Victorie extrem de importantă pentru handbaliştii de la Energia în runda cu numărul XXIII a Ligii Naţionale. Formaţia antrenată de Vasile Stângă a reuşit să se impună în deplasarea cu Universitatea Cluj ,,asigurându-şi” astfel, în proporţie de 90% obiectivul din sezonul 2008/2009.

Cu doar 3 etape înainte de finalul campionatului, Stângă & Co pot spera la un final fericit de sezon.
Cu doar 3 etape înainte de finalul campionatului, Stângă & Co pot spera la un final fericit de sezon.

Sezon salvat ,,la limită”. Sau cel puţin aşa stau lucrurile (acum), la Energia Pandurii Tg-Jiu, după ce parcursul grupării de handbal gorjene din acest sezon a mai fost ,,îndulcit” în weekend-ul trecut de un succes extrem de important în Liga Naţională. Pus în faţa unui examen extrem de dificil, tehnicianul Energiei, Vasile Stângă, avea o singură alternativă în deplasarea cu Universitatea Cluj pentru a mai spera la îndeplinirea obiectivului: victoria. Însă, la capătul unei partide dominate aproape în întregime de formaţia olteană, Energia a reuşit să producă surpriza etapei a XXIII-a învingând pe terenul echipei ardelene cu scorul de 32 – 30, la pauză 17 – 13 pentru ,,panduri”. Deşi lucrurile sunt pe departe a fi rezolvate pentru Vasile Stângă(cel puţin atunci când vine vorba despre viitorul său la Tg-Jiu), antrenorul Energiei a părut cel mai mulţumit om din tabăra formaţiei gorjene după succesul din faţa Universităţii Cluj. Stângă a ţinut să explice cum s-a făcut diferenţa în partida de sâmbătă: ,,Noi am dominat aproape tot meciul. Cu excepţia primelor minute de joc, după ce am intrat în avantaj pe tabelă, am condus până la final. A fost un meci bun făcut de Energia. În ciuda unor decizii, să le spun ciudate, ale arbitrilor, băieţii nu au cedat şi s-au luptat până la sfârşit. Este clar că am fost peste Cluj cam în tot meciul. Cheia acestui rezultat cred că a fost apărarea. Faza noastră defensivă a fost foarte bună, reuşind să contracarăm în primul rând, contraatacurile şi faza a doua, ca şi repunerea de la centru, acolo unde gazdele excelau. Bine, diferenţa din teren s-a mai făcut şi la capitolul atitudine, dorinţa de a câştiga a băieţilor fiind foarte mare. Ştiam că se joacă practic, ultima şansă se a fi prezenţi în finala Cupei României aşa că toată lumea s-a mobilizat aşa cum trebuie.”
Deşi s-a declarat mulţumit de jocul întregii sale echipe în confruntarea de la Cluj, tehnicianul Energiei, Vasile Stângă, a remarcat câteva nume de la ,,panduri”. Stângă consideră că cei mai buni oameni din tabăra sa au fost Florea, Cuelho, Stojanovic şi Rădulescu: ,,Trebuie să remarc în primul rând toată echipa, jocul de apărare pe care l-au făcut băieţii. Dar, ca să dau şi câteva nume, pot să-l remarc pe  Florea, care a avut o evoluţie constantă şi în ultimele meciuri, apoi Cuelho şi-a dovedit din nou, valoarea. De asemenea, nu pot să nu-l remarc şi pe Stojanovic, care a marcat de 6 ori şi în momente destul de dificile ale jocului pentru noi. Despre portarul Rădulescu nu pot să zic că a fost extrem de constant, dar a scos nişte mingi exact atunci când trebuia.”

Stângă pune mingea la fileu
După ce şi-a trecut în cont o victorie extrem de importantă în Liga Naţională, cel puţin pentru realizarea obiectivului din acest sezon, antrenorul Vasile Stângă se arată acum şi ,,ceva mai liniştit”. Având deja ,,în buzunar” un loc care să-i permită cu Energia participarea la faza finală a Cupei României, Stângă îşi permite să arunce mânuşa conducerii grupării de handbal gorjene, care încă nu a asigurat bugetul pentru sezonul următor de campionat. ,, Acum pot să zic că sunt ceva mai liniştit, după ce am reuşit să câştigăm un meci extrem de important. Cred că am trecut peste faza aceea cu ,,una caldă, alta rece”… Încetul cu încetul, echipa dovedeşte maturitate, ştie să joace la rezultat, ştie să profite de anumite situaţii de joc. Oricum mă bucur că am reuşit să ne achităm de obiectiv pentru că locul 8 îl avem acum, aproape mai mult ca sigur realizat, chiar şi dacă pierdem în faţa Constanţei. Eu zic că este totuşi o performanţă să te califici în faza finală a Cupei României, mai ales că acolo se poate întâmpla orice. Dacă stau bine să îmi aduc aminte, în tur, Energia era o echipă care se lupta la retrogradare, iar acum am ajuns să jucăm şi în Cupă… De acum încolo nu mai e problema mea ce vor face cei din conducere cu asigurarea bugetului, eu consider că mi-am făcut treaba”, spune Stângă.

Promisiuni… pentru buget popescu-si-gatu-1
Cu doar 3 etape înainte de finalul campionatului, cei din conducerea clubului de handbal Energia Pandurii Tg-Jiu vor să fie siguri că Vasile Stângă va rămâne pe banca tehnică a grupării gorjene. Preşedintele secţiei de handbal Energie, Grigore Popescu, spune că ,,în cel mai scurt timp, problema bugetului se va rezolva”, referindu-se la suma de care vor beneficia ,,panduri” în sezonul următor.
,,Cred că problema bugetului se va rezolva în cel mai scurt timp posibil. Chiar în această săptămână o să avem o întâlnire a celor care sprijină echipa şi cred că se va rezolva şi problema bugetului pentru sezonul următor. Am deja promisiuni că respectivul buget se va ridica la valoarea celui din acest sezon pentru a ne putea continua treaba aşa cum trebuie. Eu sunt convins că domnul Stângă va rămâne alături de noi şi pentru sezonul următor în aceste condiţii”, ţine să precizeze Grigore Popescu.