Theo Evans: „Avem o şansă…”

Loading

La finalul sezonului regulat al Diviziei A, antrenorul Energiei, Theo Evans, se declară destul de mulţumit de evoluţia elevilor săi. Calificat acum în fazele finale atât ale Cupei, cât şi ale campionatului, tehnicianul american al grupării de baschet gorjene îşi doreşte să producă surpriza în Final Four sau la Play Off. Deşi spune că echipa sa are un moral destul de bun înainte de aceste două evenimente, Evans recunoaşte că va avea o misiune foarte dificilă prin pierderea lui Louis Darby, încă nerefăcut după accidentarea de la mână.

 În mai puţin de un an de zile de când a venit la Tg-Jiu, americanul Theo Evans a făcut deja istorie alături de Energia.
În mai puţin de un an de zile de când a venit la Tg-Jiu, americanul Theo Evans a făcut deja istorie alături de Energia.


Reporter: Energia a ajuns în Play-Off. Cum a fost acest sezon? A fost greu, a fost uşor?
Theo Evans:
Cert este că pentru unii sezonul s-a terminat, dar din fericire, pentru noi, nu. Dar, ca să mă refer la tot ce s-a întâmplat până acum, pot să zic că acest sezon a fost unul bun pentru noi, poate se putea mai mult, pentru că nu am învins în toate partidele pe care puteam să le câştigăm. Sunt puţin dezamăgit de câteva deplasări, unde am pierdut la scoruri foarte strânse. Per ansamblu însă, nu pot decât să mă declar mulţumit după ce am reuşit să ajungem în Play- Off şi în Final Four. Dacă vom putea mai mult decât atât, vom vedea… Important e că am ajuns aici şi că avem o şansă să mergem mai departe. Eu unul şi băieţii la fel, vom încerca să dăm tot ce e mai bun din noi pentru a ajunge cât mai departe. Avem o şansă în plus în Cupă, dar asta numai dacă vom trece de Asesoft.

,,Vom încerca să fim o surpriză…”

Rep.: Ce este mai important pentru antrenorul Theo Evans, cupa sau campionatul?
T. E. :
Cred că atât Play-Off, cât şi Final Four, sunt la fel de importante pentru mine. Dacă câştigi Cupa este o mare performanţă, iar dacă te impui în campionat o să fi campionul României, deci o să fie la fel, un mare rezultat. Mai ales că nimeni nu s-ar aştepta să câştige Energia, o echipă ce tocmai a promovat în Divizia A. Aşadar vom încerca să fim o surpriză.
Rep.: Care este starea de spirit a echipei acum, înainte de cele două mari evenimente de la finalul sezonului?
T. E. :
Moralul echipei este unul bun, chiar dacă am pierdut ultimele două întâlniri oficiale. Băieţii şi-au revenit, în special după jocul de la Cluj, acolo unde trebuia să câştigăm. Eu le-am şi spus la băieţi că trebuie să luăm partea bună a lucrurilor, faptul că am jucat foarte bine, în ciuda timpului foarte scurt pe care l-am avut la dispoziţie pentru a pregăti meciurile. Bine, de acum încolo, va trebui să jucăm din ce în ce mai bine, să fim cât mai constanţi dacă vrem să facem o figură frumoasă în Play Off sau Final Four. Oricum, băieţii sunt optimişti.

Darby va lipsi în Play-Off şi Final Four

Rep.: Ce se mai aude de Louis Darby?
T. E. :
Din păcate nu sunt veştile pe care mi le-aş fi dorit pentru finalul acestui sezon deoarece Darby se pare că va lipsi până la vară. El are o fractură la mână, osul nu s-a refăcut încă şi nu putem conta pe serviciile lui nici în Final Four, nici în Play Off. Chiar şi dacă am forţa puţin lucrurile, nu sunt sigur că aş face bine pentru că are deja câteva săptămâni de repaus şi e foarte greu să mai joci la forma maximă. Deci va trebui să ne descurcăm fără Darby.
Rep. : Deci va fi o mare pierdere absenţa lui…
T. E. :
Este o pierdere uriaşă pentru Energia! Era unul dintre jucătorii noştri emblematici, unul dintre puţinii care puteau face diferenţa atunci când trebuia în terenul de joc. Avea un aport extrem de important pe faza de atac, era foarte rapid, iar în defensivă era foarte util, recupera multe mingi. Sperăm să-i suplinim lipsa, deşi mărturisesc că va fi foarte greu. Nu ştiu dacă vom acoperi în totalitate golul rămas de accidentarea sa.

Evans vrea să rămână la Tg-Jiu
Înaintea desfăşurării celor două evenimente majore din baschetul românesc,
,,Final Four” şi ,,Play –Off”, tehnicianul Energiei, Theo Evans, se arată destul de mulţumit de rezultatele echipei sale din acest sezon, dar şi destul de optimist în privinţa şanselor pe care le va avea în continuare în Cupă, respectiv în campionat.
„În acest sezon, ne-am propus să atingem Final Four-ul şi să ajungem în finală. Am realizat asta şi am ajuns şi în Play Off-ul din campionat. Pentru noi, poziţia a VII-a e cea mai convenabilă, pentru că am evitat echipele mult mai bune. Ori cu Timişoara am mai jucat… Avem şanse şi cu Asesoft, în Cupă, chiar şi fără Darby, noi avem o echipă bună”, crede antrenorul principal al Energiei, Theo Evans. Tehnicianul american nu uită să se gândească şi la viitorul său din România. Evans mărturiseşte că s-a gândit serios şi este decis să continue alături de Energia pentru cel puţin încă un sezon, mai ales după ce a obţinut câteva performanţe notabile cu gruparea de baschet gorjeană.
„Când am venit aici, îmi doream să atingem această fază, a Play Off-ului. Nu mă aşteptam ca echipa să ajungă în această poziţie. Mi-ar plăcea să continui aici, iar în viitor acest club să urce, să terminăm pe locul patru, sau chiar şi în primele două. Sper să se îmbunătăţească acest lucru şi să continuăm cu echipa actuală, sau cu alţi jucători. Oricum, jucătorii care au venit de pe bancă şi-au făcut treaba bine”, concluzionează Evans.