Cârţu se gândeşte să renunţe

Situaţie deloc plăcută la Pandurii Tg-Jiu pentru tehnicianul Sorin Cârţu. După ultimele rezultate negative alături de gruparea de fotbal gorjeană, dar şi după recentul scandal iscat în vestiar, „Sorinaccio” se gândeşte serios să renunţe la cârma Pandurilor.

Sorin Cârţu este foarte aproape acum de sfârşitul aventurii de la Pandurii, după cum mărturiseşte
Sorin Cârţu este foarte aproape acum de sfârşitul aventurii de la Pandurii, după cum mărturiseşte

Deşi în urma măsurilor radicale care au fost luate în lot se aştepta, cel puţin din partea lui Sorin Cârţu, o detensionare a situaţiei de la echipă, antrenorul Pandurilor recunoaşte că lucrurile nu stau deloc aşa. Pus în faţa unei situaţii extrem de dificile cu gruparea de fotbal gorjeană, atât din punctul de vedere al crizei de rezultate, cât şi din vestiar, ,,Sorinaccio” se îndreaptă implacabil către un divorţ cu Pandurii. Cârţu recunoaşte că urmăreşte să se despartă de Pandurii ,,pe cale amiabilă”: ,,E mai bună o reziliere din aceasta pe cale amiabilă, cu acordul părţilor. Poate cine vine are rezultate mai bune. Aşa cum eu în 13 etape făcusem 17 puncte, cu posibilitatea să fi fost chiar mai multe, la fel de bine poate să vină şi altul să facă în cele 13 etape care au mai rămas, alte 17 puncte şi să scoată echipa de aici pentru a rămâne în prima ligă. Eu am susţinut această treabă şi o susţin în continuare, poate are mai multă şansă altcineva.”
Antrenorul Pandurilor ţine să precizeze că este pregătit pentru o astfel de decizie, mai ales că are ,, o stare de spirit bună”: „Nu îmi e frică de nimic şi sunt foarte tare la probleme de acest gen, am o stare de spirit deosebită. Eu unul mi-am spus punctul de vedere şi mi-l susţin chiar şi acum, după meciul cu Steaua, pentru că o să spun la fel. Pentru că am spus în ce constă meseria de antrenor, mai trebuie şi şansă nu numai ştiinţă. Toate vin prea legate, necazurile astea cu accidentări şi suspendări, jucători indisciplinaţi.”

Nu fug deloc de răspundere. Se ştia că urmează o săptămână de foc de când am văzut programul şi ştiam că sunt importante meciurile cu Steaua, Mediaş, Otopeni, FC Argeş, Buzău. Toate meciurile din acest retur se anunţau importante, poate alţii le-au subapreciat dar eu nu. Niciodată. Eu şi cu regizorii şi scenariştii de aici nu le-am minimalizat importanţa, poate doar alţii au minimalizat programul. Cu ce să încep o nouă muncă? Nu mai e aceeaşi situaţie din tur, starea de spirit nu este aceeaşi… Atunci am venit eu aici, a venit un antrenor nou şi era o altă stare de spirit. Acum să vină altul să facă treabă aici. Din acest punct de vedere nu vreau să mă susţină nimeni, eu am spus punctul de vedere, dar cei din conducere au considerat că trebuie să rămân aici. Sunt resemnat şi supărat, nu am ce face. Ce să fac, să fiu bucuros, de ce?
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Tg-Jiu

Simion şi Iordache rămân în continuare pe dinafară!
Chiar dacă s-a vorbit în ultimele zile de o aşa-zisă împăcare între atacantul Vali Simion şi antrenorul Sorin Cârţu, după scandalul din vestiar iscat săptămâna trecută, tehnicianul craiovean neagă vehement acest lucru. „Sorinaccio” a dezvăluit că Simion a fost doar lăsat să se antreneze cu Pandurii la insistenţele impresarului Adi Ilie, nu însă şi reprimit în lot. „Simion nu este la Pandurii, dacă face antrenamente aici nu înseamnă că este reprimit în lot. A fost doar o intervenţie a lui Adrian Ilie ca să facă antrenamente cu noi în continuare. Antrenamentele astea care îl plictiseau el vrea acum să le facă. A venit şi a cerut scuze că a fost influenţat ca să-l iertăm că nu s-a gândit, cum fac totdeauna toţi. Nu i-am pus condiţii, nu l-am reprimit, poate să facă antrenamente cu Pandurii, dar nu va mai juca. Poate să continue să facă atmosfera care a făcut-o că mie nu-mi dăunează cu nimic atmosfera asta, tot ceea ce au făcut le-a dăunat lor. Au făcut ceva împotriva lor şi a clubului, împotriva mea nu au ce face că nu joacă pentru mine, joacă pentru ei”, a ţinut să precizeze Cârţu. Tehnicianul Pandurilor mai spune că nici Ilie Iordache, care a intrat în vizorul său, pentru „absenţă nemotivată” va avea aceeaşi soartă cu Simion: „Ilie Iordache nu mai are şanse să mai facă vreun antrenament cu mine. Nu va mai intra pe terenul de antrenament la echipa la care voi antrena eu. Are deja trei zile de când nu a venit. Toţi suntem angajaţi, dar nu este cineva care lipseşte trei zile nemotivat de la muncă şi apoi să vină când vrea la serviciu. Nu îşi alege el perioada când munceşte şi când nu. Poate să vină să stea în continuare aici, la Pandurii, e jucătorul lui Pandurii şi face ce vrea, dar la antrenamentele lui Cârţu niciodată nu va mai lua parte. Nu mă interesează ce va face Ilie Iordache. E problema clubului ce face cu el, nu am spus eu să-l dea afară că a plătit nişte bani pe el. Dar face ce doreşte cu el, dar numai că nu mai face antrenamente cu mine.”