„Suflet pentru suflet”

Loading

În acest an şcolar, 50 de elevi din Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” şi părinţi ai elevilor  sunt implicaţi în Proiectul Educaţional Naţional „Suflet pentru suflet” iniţiat de Şcoala Generală „A. Mureşanu” din Deva. Echipa de profesori coordonatori este formată din Pecingină Ana-Camelia, Pătrăşcoiu Simona, Luţaru Iulia, Gorun Aurelia, Mihai Camelia, cadre didactice la această unitate.
Din calendarul activităţilor impuse în proiect putem enumera:
– „Hristos se naşte pentru toţi!” (6-31.12 2008) pentru care elevii au pregătit un frumos program de colinde şi cântece tradiţiona­le. Acest program artistic a fost prezentat copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, dar şi colegilor şi profesorilor din CT GGM.
– „Dor de Eminescu „ (1-31.01.2009) pentru care 15 elevi din şcoală, au creat poezii pe tema „Copii eram noi amândoi” care să ilustreze copilăria, prietenia, jocul.
– „Mărţişoare din suflet” (15.02-15.03.2009), activitate în cadrul căreia s-au organizat mai multe activităţi: pe 23 februarie masă rotundă cu tema „Mărţişorul, tradiţie, legendă, realitate”, care a avut ca scop stimularea dorinţei de cunoaştere a elevilor, de informare şi de cercetare, stimularea interesului elevilor pentru înţelegerea şi păstrarea tradiţiilor legate de sosirea primăverii şi de tradiţia mărţişorului, pe 26 februarie a fost organizat un atelier de creaţie şi de lucru în care elevii şi părinţii participanţi la proiect, îndrumaţi de cadre didactice au confecţionat mărţişoare, felicitări şi obiecte decorative. Într-un cadru prietenos, plin de culori, şi cu multă imaginaţie, elevii au realizat aproape o mie de mărţişoare şi zeci de felicitări. La activitate au fost invitaţi şi reprezentanţi ai mass-mediei locale.O parte din mărţişoarele confecţionate au fost oferite de 1 Martie doamnelor aflate în zona şcolii (care locuiesc în cartier, care erau în trecere, vânzătoarelor de la chioşcul din curtea şcolii, de la magazinele vecine), precum şi unor reprezentante ale Autorităţii locale.
Urmează ca în perioada 16.03-30.04.2009 , să desfăşurăm o nouă activitate intitulată „Mai aproape de semenii noştri”.
Toate activităţile desfăşurate au fost filmate şi trimise la Şcoala Generală „A. Mureşanu”. În urma evaluării activităţilor desfăşurate până în acest moment şcoala noastră a fost clasată pe locul II.