Teodora Chiriac – preşedinta Consiliului Şcolar al Elevilor C.N.E.T.

La sfârşitul săptămânii trecute liceenii de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu s-au aflat în febra unui scrutin electoral inedit: alegerile pentru conducerea Consiliului Şcolar al Elevilor.

Alegerile pentru Consiliul Elevilor din CNET au prins la majoritatea elevilor
Alegerile pentru Consiliul Elevilor din CNET au prins la majoritatea elevilor

În urma scrutinului desfăşurat în data de 26 septembrie 2012, cu ocazia alegerilor pentru funcţiile de Preşedinte, Vicepreşedinte şi Secretar al Consiliului Şcolar al Elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, liceenii şi-au ales noii lideri. Profesorul Constantin Berbec, director educativ la Colegiul  Naţional „Ecaterina Teodoroiu” ne-a comunicat la sfârşitul alegerilor câteva precizări legate de desfăşurarea activităţii în care au fost implicaţi elevii:  „Aceştia au primit buletine de vot şi au decis cine anume îi va reprezenta în acest an în cadrul Consiliului. Dintr-un total de 906 elevi şi-au exprimat votul 612 elevi, doar 11 buletine de vot fiind anulate. Pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu au candidat trei elevi: Bodescu Bogdan – 183 voturi, Văduva Cristian – 113 voturi şi Chiriac Teodora – 305 voturi. Pentru cele două funcţii de Vicepreşedinte au candidat elevii Catrina Natalia – 86 voturi, Paralescu Andra – 424, Ivănoiu Marian – 483 şi Stroe Sabrina – 144 voturi, în timp ce pentru funcţia de secretar al Consiliului Şcolar al Elevilor Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu au candidat: Bratu Raluca – 463 voturi şi Necşoiu Adelina – 138 voturi.”

„Astăzi elevi, mâine valori ale societăţii”

Aceasta este deviza sub care Teodora Chiriac, în urma alegerii sale în funcţia de Preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, ne-a mărturisit că doreşte să schimbe atitudinea elevilor faţă de şcoală şi a reticenţelor pe care aceştia le manifestă. „Prin ceeea ce-mi doresc să fac în calitate de preşedinte al Consiliului elevilor din liceul meu vreau să dau posibilitatea şi cadrul necesar exersării democraţiei, spiritului civic, toleranţei şi înţelegerii întregului colectiv, elevi şi profesori, ai Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. Consiliul elevilor poate deveni astfel o şcoală pentru formarea sentimentului de utilitate al tinerilor, a elevilor de liceu în general. Astfel, voi promova  stimularea si sprijinirea colegilor mei  în domeniul iniţierii, accesării şi derulării de proiecte şi programe educative destinate formării comportamentului psihosocial, participativ-activ al tinerei generații. Militez pentru o deschidere mai mare spre artă, cultură sport şi, de ce nu, descoperirea valorilor tinere. Mi-am propus deasemenea să colaborez cu administraţia locală în vederea  includerii în evenimentele la nivelul municipiului şi a unor activităţi cultural artistice şi sportive specifice elevilor.
O lume mai bună înseamnă şi o lume mai frumoasă şi, deci, un oraş mai frumos, mai curat, oameni mai civilizaţi. Cred că unul din proiectele mari pe care mi le-am propus este acela de responsabilizare a tinerilor în spiritul promovării valorilor morale, a înţelegerii şi respectului reciproc, a întrajutorării în vederea progresului firesc al relaţiilor interumane mai întâi în cadrul şcolii şi apoi al comunităţii şi al societăţii. Aceasta presupune implicarea permanentă a elevilor în viaţa comunităţii şcolare şi a comunităţii locale. Am ales şi un titlu provizoriu pentru acest proiect (până la cel definitiv aprobat de colegi):  „Astăzi elevi, mâine valori ale societăţii”. De ce această deviză? Pentru că sunt sigură că toţi  colegii mei vor fi „mâine” valori reale ale acestei societăţi mereu în dezvoltare şi perfecţionare. Aşa cum şi alţi absolvenţi ai acestui liceu, personalităţi formate aici, de către cadrele didactice care au activat de-a lungul anilor în liceul nostru, au fost sau sunt valori remarcabile în diverse domenii ale ştiinţei, artei şi culturii sau în sport.
Drept pentru care mi-am propus iniţierea realizării împreună cu cadrele didactice a unei  monografii liceului care să cuprindă toate clasele (elevi şi profesori) care au absolvit acest liceu de la înfiinţarea lui, într-un prim volum, cu posibilitatea de  completare în fiecare an a acestuia cu alte volume care să cuprindă clasele absolvente din acel an.”

2 Comments on “Teodora Chiriac – preşedinta Consiliului Şcolar al Elevilor C.N.E.T.”

  1. Sunt eleva in CNET si va asigur ca aceste alegeri au fost total fraudate! A fost un haos total, se imparteau 10 buletine de vot la fiecare elev… buletine deja bifate cu numele Teodorei Chiriac! Nu a fost cinstit! Si sunt dezamagita de liceul meu… Primul in Gorj si totusi frauda, nesimtirea si prostia sunt prezente!

Comments are closed.