”Târgul Meseriilor” la Shopping City Tg-Jiu

 1,379 total views

Ministerul Educaţiei și Cercetării derulează campania “Meseria face diferenţa!”, care are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenţii de clasa a VIII-a, dar şi avantajele pe care le oferă învăţământul profesional şi profesional dual. Campania se va încheia pe 11 martie, de Ziua Naţională a Meseriilor.Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educaţiei împreună cu Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic au prezentat meseriile care pot face diferenţa. ISJ Gorj a organizat la 7 martie 2020 un Târg de Oferte Educaționale la Shoppind City Tg-Jiu circa 1000 de participanți.

Campania s-a derulat în toată ţara, iar printre acţiunile propuse de către inspectoratele şcolare se regăsesc: caravane ale meseriilor, concursuri şcolare de tip “Atelier de creaţie” sau “Atelier de robotică”, acţiuni comune ale unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic, ale inspectoratului şcolar judeţean, ale Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, ale operatorilor economici privind consilierea şi orientarea şcolară şi profesională a elevilor, vizite ale elevilor din unităţile de învăţământ gimnaziale din judeţ la operatorii economici care asigură pregătirea şi/sau practica în învăţământul profesional şi profesional dual, ateliere de informare pentru profesorii diriginţi ai claselor a VII-a şi a VIII-a.
“Educaţia şi formarea profesională au un rol fundamental în crearea şi dezvoltarea unei societăţi bazate pe competenţe. Nu putem fi nepăsători la evoluţia tehnologică din ultimii ani, deci trebuie să devenim proactivi, să luăm decizii bine fundamentate pentru ca elevii noştri de gimnaziu să îşi poată continua studiile urmând un traseu educaţional corect”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a organizat în premieră ”Târgul Meseriilor” la Shopping City Tg-Jiu. Au prezentat oferta de învățământ profesional 24 de licee, participanții fiind în număr foarte mare din tot județul. Așa cum se speră, învățământul profesional beneficiază de o atenție sporită din partea autorităților, părinților și elevilor. Circa 1000 de participanți s-au înregistrat la această manifestare.