La Târgu Jiu s-au găsit fonduri pentru învăţământ

Primăria Târgu-Jiu reuşeşte să acopere necesităţile a 51 de unităţi şcolare de pe raza Municipiului. Peste patru milioane lei a fost achitată de reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu, de la început anului şi până la data de 1 iulie, pentru utilităţile şi consumabilele tuturor unităţilor de învăţământ din municipiu.

Primăria Târgu-Jiu a găsit banii pentru solicitările şcolilor
Primăria Târgu-Jiu a găsit banii pentru solicitările şcolilor

Potrivit lui Constantin Fârţă, directorul Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Târgu-Jiu, banii respectivi au fost alocaţi din bugetul total al instituţiei şi au fost utilizaţi atât pentru plata utilităţilor clădirilor în care funcţionează şcolile şi grădiniţele, cât şi pentru cheltuieli materiale de birotică sau alte necesităţi.
Constantin Fârţă a declarat că: “S-au plătit absolut toate utilităţile şi se asigură finanţarea în continuare a necesarului de fonduri (pentru unităţile şcolare – n.r.), drept pentru care nu avem nici un fel de arierat la prezenta dată. Din bugetul total al municipiului Târgu-Jiu s-au achitat din standard-cost până la data de 1 iulie, 4.170.000 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 42 de miliarde în lei vechi. S-au asigurat, la solicitările unităţilor şcolare sau preşcolare, toate solicitările care ne-au parvenit, constând în mici probleme de cheltuieli materiale, de birotică şi alte necesităţi”.
Acesta a mai menţionat că, în prezent, sunt derulate lucrări de reparaţii şi întreţinere la mai multe şcoli şi grădiniţe din municipiu, fiind continuat totodată programul de dotări al unităţilor. În municipiul Târgu-Jiu există 51 de unităţi de învăţământ, din care 9 colegii, 5 licee, 11 şcoli generale, 9 grădiniţe cu program prelungit şi 17 cu program normal.Din totalul acestora, sunt organizate şi structurate sub forma centrelor financiare cu personalitate juridică un număr de 28 de unităţi şcolare.