Târgu-Jiu – Croaţia, împotriva rasismului

Loading

rasismÎn perioada 08-16.10.2016, la Săcelu, jud. Gorj se va desfăşura a doua activitate a proiectului „No Name” care este implementat de Odred izvidjaca pomoraca Posejdon din Split, Croaţia şi Asociaţia Scout Society din Târgu-Jiu, finanţat de Uniunea Europeană.
Proiectul conţine două activităţi principale. Prima a avut loc în perioada 15-24.07.2016, în Rakovica, Croaţia unde au participat 50 de tineri din ambele ţări iar a doua se va desfăşura în această săptămână la Săcelu, unde vor participa 40 de tineri.
„No Name” este un proiect elaborat în totalitate de tineri pentru tineri şi care are ca obiective principale – promovarea toleranţei, combaterea rasismului, discriminării, a xenofobiei şi încurajează tinerii să lucreze proactiv în comunitatea locală. Activităţile vor fi orientate către situaţia actuală a refugiaţilor, minorităţilor, scopul proiectului fiind de a sensibiliza tinerii cu privire la această problemă. Prin activităţile şi atelierele organizate tinerii vor deveni mai apropiaţi de conceptele de unitate, coexistenţă, multiculturalism şi îşi vor dezvolta diverse competenţe transversale, cum ar fi empatia, incluziunea, gândirea critică şi îşi vor creşte stima şi încrederea în sine. Participanţii vor învăţa să observe în mod critic situaţia iar apoi să îşi exprime liber opiniile formate.