O țară dezbinată

Aceasta este imaginea pe care o lasă România în exterior la 100 de ani de la Marea Unire și cu o lună înainte de a prelua președinția rotativă a Uniunii Europene. Suntem o țară al cărei popor este tot mai numeros în afara granițelor și tot mai redus numeric sub președinția lui Klaus Iohannis.  Suntem un popor care și-a pierdut busola pe mâna unor politicieni iresponsabili. Suntem țara care își pierde tot mai mult din autoritatea unui stat independent pentru că politicienii ne-au vândut în numele binelui comun sau al unor interese care nu sunt românești. Dacă lucrurile s-ar fi întâmplat la fel în urmă cu un secol, acum nu am mai fi sărbătorit Centenarul. Suntem o țară dezbinată pentru că politicienii nu se ridică la înălțimea evenimentelor dar și pentru că românii se lasă prea ușor manipulați de cei care au interesul să nu avem o ”țară ca afară” și să nu ne ridicăm din genunchi. Exemplul construirii Catedralei este mai mult decât grăitor!

În ultima tentativă de schimbare forțată a Guvernului, eveniment ce ar trebui să se întâmple în următoarele două săptămâni potrivit proiectului președintelui Klaus Iohannis, țara a fost aruncată într-o nouă criză sau, ca să fim mai exacți, este doar o  accentuare a fenomenului început cu momentul Colectiv-căderea Guvernului Ponta și câștigarea alegerilor parlamentare de către PSD-ALDE. Cine a trăit în România în ultimii ani știe că actuala coaliție guvernamentală nu a avut parte practic de nici o zi de liniște cu Președinția și o minoritate zgomotoasă și violentă finanțată din exterior. Poate că doar președintele Iohannis deține adevărul, poate că hastagiștii sunt unicii reprezentanți ai poporului care vor binele națiunii dar cei care bagă bani, după cum au aflat procurorii, în manifestări antiguvernamentale, de ce o fac? Cum această finanțare a fost secretă, rezultă că cineva are ceva de ascuns și este clar că nu pentru binele poporului român. Guvernanții au avut grijă să scoată la bătaie cea mai slabă echipă pe care o putea alinia PSD-ul, una în care Viorica Dăncilă sau Paul Stănescu au ajuns miniștrii, dar parcă ăsta e doar vârful aisbergului. România trăiește de doi ani o telenovelă împănată cu trădări ale politicienilor, servicii secrete și comploturi ale justiției încât nu te mai înțelegi om cu persoană și nu ai cum să știi unde este dreptatea unei anumite tabere politice.

Dacă de Dragnea toată presa este plină, președintele Klaus Iohannis este menajat prea mult față de mandatul slab  pe care îl finalizează în 2019. Să mai vorbim de Justiția din România care se face de râs prin protecția ilegală acordată lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis, ultimii doi președinți ai României?Fără nici o realizare palpabilă în cei patru ani de mandat, Klaus Iohannis a fost ales de români și în numele Centenarului și a meritelor familiei regale de origine germană. Din păcate, cărțile de istorie vor reține că primarul de Sibiu nu și-a depășit condiția și nu a reușit să fie președintele tuturor românilor, nici măcar al celor care l-au votat. Într-o țară normală, vacanțele și extravaganțele sale care au costat mult bugetul ar fi fost taxate la greu, la noi românii pot să îi mai dea un mandat. Dacă guvernarea PSD-ALDE este un dezastru, cifrele par să țină cu guvernanții totuși, Președinția nu  are motive de optimism. A, ba da, de Ziua Națională noi am putea schimba Guvernul printr-o lovitură de Palat cu acoperire de popor pe străzi! Cine își dorește asemenea țară sau un asemenea președinte poate să mai încerce odată, personal încep să cred că nu avem maturitatea pentru coabitare politică iar Președintele și Guvernul trebuie să aibă aceași culoare politică dar pe bază de vot democratic.

În anul Centenarului României Mari am fi vrut altceva!