Ţara arde şi baba se piaptănă!

După această vorbă populară pare să se conducă activitatea la nivelul mineritului şi energeticii din Oltenia, cel puţin în ultima perioadă. Cei care vor să afle care e viitorul acestui sector, cum stau din punctul de vedere economico-financiar unităţile din acest sector, de ce angajaţii prestatorilor pleacă acasă, sunt informaţi, cam odată pe zi, de organe de presă cu interese în minerit că liderul sindical Marin Condescu nu a prezentat nu ştiu ce raport. Nu că n-ar fi importantă o asemenea situaţie, dacă s-au făcut ilegalităţi cei vinovaţi ar trebui să plătească, dar parcă alta ar fi treaba “managerilor privaţi”decât să stea pe la televizor şi să îşi dea cu părerea. Dacă nu e o fumigienă ca să acopere alte lucruri, înseamnă că respectivii nu prea îşi au obiectul de activitate şi de aici ar trebui să înceapă restructurarea CEO.
Îngrijorarea întemeiată a majorităţii gorjenilor se îndreaptă în altă parte, care e viitorul CEO pentru următorii ani pentru că de asta depindem toţi. Dacă pentru unii statutul şomer-angajat a însemnat o sursă de bogăţie şi nu este exclus să fie la fel şi în viitor, pentru alţii este vital ca mineritul şi producerea de energie electrică pe baza acestui combustibil fosil să continue. Ori aici e marea problemă, surse bine informate din CEO ne spun că s-au abandonat în diverse stadii investiţiile de mediu pe motiv că legislaţia europeană o să ne mai păsuiască. E adevărat că nu sunt bani pentru asta, profitul declarat fiind doar pentru FMI, dar ce ne facem dacă ne sunt închise termocentralele în 2014 sau 2015? Poate că este mai important acest lucru de aflat decât toate bazaconiile care ne sunt livrate zi de zi de ceva vreme.
Poate că miile de salariaţi de la prestatori, inclusiv de la firmele sindicatelor, ar vrea să ştie dacă mai au ce pune pe masă, nu doar veşti despre când pică Marin Condescu. Încă odată, e treaba oamenilor legii şi senzaţia mea este că la Gorj lucrurile au început să se mişte. Avem însă şi aici o problemă, nici măcar Antena 3, acuzată de CSM, nu şi-a permis vreodată ce încearcă anumite organe de presă de pe malul Jiului. Dacă tot o fac unii pe “independenţii” şi “incoruptibilii”, poate aflăm-inclusiv de la Marin Condescu-cine sau ce îi mână în luptă! În rest, să auzim numai de bine că de rău ni s-a cam aplecat!