Din Ucraina, Alexandru Vlad nu uită de Pandurii: „Le ţin pumnii strânşi chiar dacă sunt departe”

Loading

Alexandru Vlad era un titular de bază la Pandurii. Acum speră să se impună şi la Dnepr.
Alexandru Vlad era un titular de bază la Pandurii. Acum speră să se impună şi la Dnepr.

Fundaşul Alexandru Vlad A este unul dintre pandurii care au reuşit să facă pasul către un campionat puternic din străinătate. Tânărul jucător în vârstă de 23 de ani ne dezvăluie ce înseamnă acest mare al pas al carierei sale după transferul în Ucraina.
Reporter: Sincer, cât de mult te aşteptai la un asemenea transfer?
Alex Vlad:
Adevărul e că nu mă aşteptam foarte tare pentru că totul a venit repede, am aflat într-o bună zi şi apoi la fel de repede s-au rezolvat şi actele. Vizita medicală a fost ulterior doar o formalitate. Probabil că se mai vorbise înainte de asta, ceva vreme, între club şi impresar, dar eu sincer chiar nu ştiam. Doar agentul meu era la curent cu totul.
Rep.: E un vis devenit realitate după doar 2 ani în care ai făcut saltul din Liga a II-a până la un transfer într-un campionat puternic din străinătate?
A. V. :
Sigur e un pas mare pentru mine. Şi important. De aceea poate mă bucur aşa de mult că am reuşit acest transfer. Deci nu ştiu dacă e neapărat un vis, ci pură realitate.
Rep. : Cui datorezi acest salt extraodinar pe care l-ai făcut? În afară de tine, bineînţeles…
A. V. :
Fiecare a avut contribuţia lui. Dar cred că datorez totul mai multor persoane. Primului meu antrenor de la Sighet şi apoi de la Şcoala Ardealul, adică domnul Georgescu. După aceea, domnului Grigoraş, care mi-a dat şansa şi încrederea să joc, să ajung la acest nivel. Ţin însă, a le mulţumi tuturor  antrenorilor mei, care au contribuit mai mult sau mai puţin la ceea ce sunt eu azi.
Rep : Până unde poate continua acest vis al tău?
A.V.:
Nu ştiu ce să zic… Deocadată sunt fericit de transferul în sine şi abia am apucat să joc în câteva meciuri. Sper să demonstrez acestor oameni de la Dnepr că nu s-au înşelat cu mine şi să le răsplătesc încrederea care mi-au acordat-o.
Rep. : Ai încercat deja să te consulţi cu românii care cunosc destul de bine fotbalul din Ucraina?
A. V. :
Abia m-am obşinuit aici şi nu prea am reuşit să vorbesc cu prea multă lume. Dar atunci când voi avea ocazia, cu siguranţă că le voi cere sfatul. Doar e in interesul meu să aflu cât mai multe care să mă ajute să mă adaptez. La fel cum a fost şi pentru ei, e şi pentru mine o premieră acum. Ideea e că sper să joc cât mai mult. Deşi, sunt conştient că o să fie greu, am un jucător foarte bun pe postul meu. Dar ce pot să fac eu acum, decât să mă lupt pentru un loc?…
Rep.: Deja ai luat contactul şi cu naţionala. Te aştepţi ca transferul tău să-ţi aducă şi mai multe selecţii?
A. V. :
Orice jucător îşi doreşte acest lucru, deci şi eu. Dar asta depinde numai de mine. Dacă voi juca bine la echipa de club, cu siguranţă voi ajunge şi la naţională. Transferul la Dnepr e însă, o rampă de lansare destul de bună…
Rep. : E o pierdere Alexandru Vlad pentru Pandurii?
A.V.:
Nu cred. Pentru că s-a demonstrat deja că orice jucător care a plecat de la Pandurii şi-a găsit după aceea şi înlocuitor. Iar Pandurii nu stă într-un singur jucător.
Rep. : Cum priveşti totuşi, aventură europeană a pandurilor?
A. V. :
E un mare succes, o premieră. Am şi vorbit cu băieţii şi spuneau că vor să meargă cât mai departe, să ajungă şi în grupe. E clar că va fi mai greu la Braga, nu există experienţă, dar s-au mai întâmplat şi minuni. Atâta timp cât crezi în şansa ta. Le doresc mult succes.
Rep. : Crezi că va face Pandurii faţă cu brio şi următorului sezon al Ligii I sau performanţa obţinută deja poate fi foarte greu egalată?
A. V. :
Oricum 2013 a fost un an foarte bun. Dar sper că şi la anul să fie la fel de bun. Orice este posibil, depinde de cum se va gestiona acest moment, de cum se vor integra noii sosiţi la echipă. Până acum am văzut că treaba merge bine.
Rep. : Ce le transmiţi acum, fanilor din Târgu Jiu, dar şi foştilor colegi?
A. V. :
Să fie în continuare aproape de echipă, mai ales acum, când este nevoie să vină cât mai mulţi la stadion. Pentru că băieţii au nevoie de suportul lor. Foştilor colegi le doresc multă baftă şi să ştie că le voi ţine pumnii strânşi chiar dacă sunt departe de ei.

Dacă pune şi forţă, poate fi peste Raţ. În 2-3 ani poate ajunge şi Alexandru într-un campionat din vest.
Mihai Georgescu, cel care l-a descoperit pe Alex Vlad

Un vis: Pandurii – Dnepr, în Europa
Aşa cum Alexandru Maxim mărturisea după transferul său la VfB Sttutgart că şi-ar dori o confruntare între Pandurii şi actuala sa echipă, la fel şi Alexandru Vlad visează la o dispută de acest gen cu Dnepr, însă chiar în cupele europene. Atunci când vine vorba totuşi de simpatii, Vlad recunoaşte că va ţine cu echipa ucraineană. Cel puţin înaintea jocului: „Ar fi într-adevăr un alt vis frumos să-ţi întâlneşti fosta echipă în viitor, în cupele europene. Însă e clar că îmi voi face treaba cât pot de bine, doar sunt jucător profesionist. Bineînţeles că aş avea ceva omoţii, dar sunt deja în lumea fotbalului mare şi voi trece peste. În orice caz, le-aş ura baftă după acel joc. Înainte probabil le-aş spune că cel mai bun să câştige.”, mărturiseşte Alexandru Vlad.

One Comment on “Din Ucraina, Alexandru Vlad nu uită de Pandurii: „Le ţin pumnii strânşi chiar dacă sunt departe””

  1. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

Comments are closed.