Sute de angajați din învățământul nedidactic gorjean vor primi o creștere salarială de 12 %

Săptămâna viitoare are loc simularea Evaluării Naţionale
Săptămâna viitoare are loc simularea Evaluării Naţionale

Sute de angajaţi din  personalul  nedidactic din învăţământul preuniversitar din Gorj  vor primi, de la 1 august 2015, salarii cu 12 % mai mari. Măsura a fost anunțată de profesorul Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Gorj.

Începând cu 1 august, salariile personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar vor fi majorate cu 12%. Actul normativ prevede, de asemenea, majorarea cu 12% a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare, care nu fac parte din salariul de bază, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

La nivel naţional vor beneficia de această majorare 53.848 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţământul universitar, a menţionat liderul USLI Gorj, Constantin Huică. ”Începând cu 1 august vor creşte salariile de bază ale personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar de stat, ale celor din inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare”, a declarat Constantin Huică.