Indienii au „cucerit” Mall-ul din Târgu Jiu

indieniiGorjenii care au fost astăzi după amiază în mall-ul din Târgu Jiu s-au putut bucura de un spectacol inedit susținut de un grup de indieni americani din tribul Apache. Acesta a făcut parte dintr-un turneu organizat în România de Biroul de Diplomaţie Publică din cadrul Ambasadei SUA, prin programul Arts Envoy, sub egida Departamentului de Stat – Biroul pentru Educaţie şi Cultură. În deschiderea spectacolului a susținut un program Școala Populară de Artă Târgu Jiu.

Grupul Yellow Bird Apache Dancers este cunoscut pe plan internațional de peste 25 de ani, liderul grupului fiind Ken Duncan, membru al Tribului Apaș San Carlos și sunt specializați în prezentări care celebrează spiritul unic al civilizației amerindiene. Printre membrii clanului Duncan se află și Talon Duncan, care este campion mondial la dansul cu cercurile (hoop dance), categoria adolescenți.
Turneul a început la Sibiu, a urmat Bucureștiul, astăzi Târgu-Jiu- Shopping City, iar mâine începând cu ora 18.00 spectacolul va fi reluat în amfiteatrul din centrul Târgu Jiului.
Yellow Bird încântă de fiecare data cu:
Hoop Dancing: dans rapid, plin de energie, care ilustrează elemente ale vieții prin modelele pe care dansatorii le creează cu cercurile folosite.
Povestiri tradiționale: Yellow Bird își poartă spectatorii prin povești fascinante despre personaje legendare și animale totemice cu care scene din trecutul triburilor indiene prind viață din nou.
Meritul acestei surprize pentru gorjeni îl are Muzeul Județean Gorj, care a început o colaborare strânsă cu Ambasada SUA la București după ce a câștigat și implementat un proiect împreună cu muzeul Clay Center din Virginia de Vest.