Absolvenții de gimnaziu din Gorj se pot înscrie la liceul dorit

Loading

Festivitatea de premiere este totdeauna un moment emoţionant pentru absolvenţi
Festivitatea de premiere este totdeauna un moment emoţionant pentru absolvenţi

Absolvenții de gimnaziu din județul Gorj au început de astăzi să depună opțiuni pentru liceul dorit.  Admiterea în liceu se face prin repartizare computerizată. Mediile de admitere au fost deja publicate de  Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj.

Repartizarea computerizată în liceu va avea loc în trei etape. În prima etapă, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15 – 30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3 – 4 septembrie. Pentru a nu avea neplăceri, absolvenții de gimnaziu sunt sfătuiți să completeze cu atenție fișele de înscriere și să treacă cât mai multe coduri pentru a nu avea surpriza să rămână fără un loc la liceu.

În acest an, circa 80 la sută din absolvenții de gimnaziu din județul Gorj  au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională. Potrivit statisticii, ” doar 343 de elevi din Gorj au medii de admitere sub 5.00. Cu medii între 5-5.99 se plasează 511 elevi, cu medii într

e 6-6.99 sunt 583 de elevi, între 7-7.99 sunt 565 de medii, între 8-8.99 sunt 668 de medii de admitere iar peste 9.00 sunt 588 de medii. Situația este cumva similară cu anul trecut dar sfatul meu pentru părinți și candidați este să treacă cât mai multe opțiuni pe măsură ce media este mai mică de 9.00”, declară profesorul Ion Ișfan, inspectorul școlar general al județului Gorj.