Steagul Capitalei Tineretului a ajuns la Târgu Jiu

Steagul Capitalei Tineretului a fost predat Municipiului Târgu Jiu, marți, 2 mai 2023, într-un cadru festiv, exact în ziua în care se sărbătorește Ziua Națională a Tineretului. De asemenea, delegația venită special pentru această ceremonie, a dat startul competiției pentru Capitala Tineretului 2025.

La 2 decembrie 2021, în cadrul Galei Tineretului Clujean, organizată la Cluj-Napoca, municipiul Târgu-Jiu a fost desemnat, în urma unui concurs de proiecte, Capitala Tineretului din România, pentru ediţia 2023, mandatul urmând să se desfăşoare în perioada 1 ianuarie 2023-31 decembrie 2023.

Predarea steagului Capitalei Tineretului a fost făcută de reprezentantul Constanței, oraș care a fost Capitala Tineretului în 2021-2022, perioada fiind prelungită cu un an, din cauza Pandemiei COVID19.

Gazda evenimentului, primarul Marcel Romanescu, a promis tot sprijinul pentru ca acțiunile de la Târgu Jiu din acest an, dedicate tineretului și incluse în programul acestui proiect să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Din delegația venită la Primăria Târgu Jiu au făcut parte: Kacsó-Doboly Izabella – secretar de stat, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Mircea Meriacri – președinte Consiliul Tineretului din România, Mihai Bolovan – Director de Grup BCR, Andras Farkas – Director Strategic Capitala Tineretului din România, Ionuț Barbu – manager de proiect Constanța Capitala Tineretului din Romania 2021-2022, Adela Vlădoiu – președinte Federația Start (entitate nonguvernamentală care a aplicat la acest program din partea Municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu Primăria Târgu Jiu).

Au fost prezenți, de asemenea, oaspeți din Ploiești, oraș care a câștigat titlul de Capitală a Tineretului din România, ediția 2024 și urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2024.