Start pentru „Let`s Do It, România!” 2013

lets-do-it-romania-ecologizareÎn 2013, peste 96 de țări de pe Glob vor organiza o zi de curățenie națională, sub umbrela mișcării internaționale „Let`s Do It, World!”. România va fi și în acest an parte din schimbare, organizând o nouă Zi de Curațenie Națională pe 28 septembrie.
Este pentru a doua oară consecutiv când țări din lumea întreagă își unesc forțele pentru a lupta împotriva deșeurilor din zonele naturale. Mișcarea „Let`s Do It, World!” este cea mai mare mișcare socială organizată vreodată în lume, reușind să mobilizeze peste 7 milioane de voluntari în numeroase acțiuni de curațenie și educație. În 2012, o rețea complexă de echipe de voluntari și ONG-uri au organizat 84 de acțiuni de curățenie de câte 1 zi, în Asia, Africa, America de Nord, America de Sud și Europa și au reușit să strângă peste 67 000 de tone de deșeuri.
„Ceva se schimbă în lume și acest ceva pleacă de jos în sus. Oamenii par să nu mai fie mulțumiți de modul în care lucrurile sunt organizate și sunt gata să-și asume un rol activ pentru a da startul la schimbare” a spus unul dintre inițiatorii mișcării, Rainer Nolvak.
După succesul primelor 3 ediții din 2010, 2011 și 2012 la care au participat peste 650 000 de voluntari și care au colectat peste 1,6 milioane de saci de deșeuri, Ziua de Curațenie Națională din România a devenit deja o tradiție, care unește românii de peste tot.