Cristi Pustai: „Am mai pierdut o bătălie, nu am pierdut războiul”

Loading

Tehnicianul Pandurilor, Cristi Pustai, face o analiză post Rapid pentru a trage concluziile de rigoare înaintea disputelor „de foc” cu Petrolul, Dinamo şi CFR.

Cristi Pustai crede în continuare în realizarea obiectivului impus în acest sezon, un loc de cupe europene.
Cristi Pustai crede în continuare în realizarea obiectivului impus în acest sezon, un loc de cupe europene.

După ce a înregistrat cel de al doilea insucces din mandatul său la Pandurii, tehnicianul Cristi Pustai pare să fi tras deja câteva concluzii. Iar cea mai importantă este vizează meciurile Pandurilor din deplasare. Pustai nu se sfieşte deloc să pună degetul pe rană, identificând problemele care apar în jocul elevilor săi, atât pe faza defensivă, cât şi pe cea ofensivă. „Atitudinea noastră în meciurile din deplasare este diferită faţă de cea din jocurile de pe teren propriu, iar acest lucru trebuie să ne dea de gândit. Din trei jocuri am pierdut două și problema e că le-am pierdut cam la fel pe ambele. Trebuie să corectăm cât mai repede pentru că dacă vrem să ne atingem obiectivul, e necesar să formăm o echipă care să joace pe orice teren, la fel. Mulți jucători sunt superficiali, mai ales pe faza defensivă, unde greșim fără să fim forțați de adversar, iar de marcat nu marcăm când trebuie. Dacă nu remediem problema, nu putem să obținem mai mult la meciurile din deplasare. Pentru că dacă nu trecem peste acest trac, înseamnă că nu merităm să ajungem în Europa League.”, crede Cristi Pustai.

„E normal să fie ameninţat obiectivul…”

Runda cu numărul XXIV a Ligii I s-a dovedit a fi una în care rezultatele au susprins într-o oarecare măsură, iar aici intră şi eşecul Pandurilor din Giuleşti. Cu Petrolul şi Dinamo suflând în ceafă, la o distanţă doar de două puncte, Pandurii se simt obligaţi să nu mai facă paşi greşiţi pentru a-şi păstra locul III, adică o poziţie de cupe europene. Ştiind că au mai rămas doar 10 etape de disputat din acest sezon, tehnicianul formaţiei gorjene, Cristi Pustai, trage semnalul de alarmă: „E normal să fie ameninţat obiectivul pentru că mai sunt 10 jocuri, eu le-am numit finale deoarece orice partidă contează. Acum trebuie să mergem mai departe, mai sunt zece jocuri de disputat. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să depășim acest trac. Poziţia a treia trebuie dobândită prin luptă, am mai pierdut o bătălie, nu am pierdut războiul. Aceeaşi jucători au adus aici echipa, tot ei trebuie să o ducă mai departe.” Pandurii nu au timp pentru a plânge după punctele pierdute cu Rapid, următoarele trei runde aducând meciuri cu Petrolul, CFR Cluj și Dinamo, meciuri care ar putea decide soarta locurilor ce duc în cupele europene.