Spitalul Cărbunești, plin de medici tineri

Medicii tineri sunt foarte atrași de Spitalul de la Târgu Cărbunești, mai ales de când administrația publică locală a decis să le asigure locuință. Astfel, numărul lor a crescut foarte mult în ultimii ani, majoritatea având între 30 și 40 de ani.

Numărul medicilor de la Spitalul din Târgu Cărbunești a crescut în 7 ani de aproape 5 ori
Numărul medicilor de la Spitalul din Târgu Cărbunești a crescut în 7 ani de aproape 5 ori

Spitalul de la Târgu Cărbunești a devenit un exemplu, zilele trecute, cu ocazia întâlnirii aici a prefectului de Gorj, Liviu Andrei, cu managerii spitalelor gorjene. Acesta i-a atenționat pe medicii aflați aproape de pensionare că trebuie să colaboreze mai bine cu medicii tineri, pentru că ei sunt schimbul de mâine: . „Medicii tineri sunt eliminaţi de cei vechi. Trebuie să conştientizăm că nu trăim cât lumea şi trebuie să vină cineva în urma noastră. Medicii aflaţi în prag de pensionare trebuie să colaboreze cu cei tineri, să reuşim să îmbinăm experienţa celor în vârstă cu entuziasmul celor tineri. Mâine, poimâine ies la pensie şi nu are cine să le ia locul“, a precizat reprezentantul guvernului în teritoriu.
Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti,  spune că pentru el este foarte important ca în unitatea sanitară de pe raza localităţii să existe medici tineri şi pentru a încuraja acest lucru a pus la dispoziţia acestora locuinţe. „Este foarte important ca în spital să fie medici tineri. Noi am încercat să îi atragem şi acum sunt mândru să spun că în spitalul de la Cărbuneşti este un cardiolog care a lucrat  la Bucureşti, un medic care a profesat în Dubai şi mulţi alţii. Pentru a atrage însă medici tineri spre spital am pus la dispoziţia acestora locuinţe, pentru că un act medical nu se face cu ochii pe ceas, că pierzi naveta“, a adăugat edilul local.
Constantin Târziu, managerul spitalului orăşenesc Târgu Cărbuneşti, a prezentat membrilor comisiei activitatea unităţii spitaliceşti şi a precizat că în localitate, majoritatea medicilor au între 30 şi 40 de ani. „Sunt convins că aceste întâlniri sunt benefice pentru noi toţi. Vreau să vă spun că în anul 2004, când am venit noi, în spital erau 16 medici. Acum suntem 78 de medici dintre care majoritatea au vârste între 30 şi 40 de ani, lucru care s-a văzut“ a declarat managerul de la spitalul orăşenesc Târgu Cărbuneşti.
La sfârşitul întâlnirii, toţi cei prezenţi au vizitat unitatea spitalicească de la Târgu Cărbuneşti şi au stabilit ca următoarea întrunire să aibă loc în luna ianuarie 2012 la Spitalul Turceni.

One Comment on “Spitalul Cărbunești, plin de medici tineri”

  1. felicitari tg.carbunesti pentru spitalul pe care.l are. felicitari tuturor celor care lucreaza la spitalul tg.carbunesti. chiar daca mi.am facut dusmani in randul carbunestenilor, dar nu stiu cat de bine e ce fac, adica denigreaza niste oameni deosebiti, eu nu ma las si felicit in continuare spitalul tg.carbunesti, cu tot ce tine de aceasta institutie.

Comments are closed.