Spectacol umanitar de teatru, pentru Ucraina

Un spectacol umanitar dedicat copiilor și artiștilor din Ucraina va avea loc la Teatrul de Vară din Târgu Jiu, în data de 6 iunie, având două reprezentații, la orele 10.00 și 19.00. Inițiativa a aparținut Uniunii Teatrale din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, sub numele Campania umanitară „Artiști români pentru artiști ucraineni”.

Este un proiect de strângere de fonduri, care se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie în România. În urma propunerii UNITER, 49 de instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene, printre acestea aflându-se și Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, din Târgu Jiu.

“Este un eveniment dedicat copiilor și artiștilor din Ucraina. Ținând cont de faptul că, acolo, de 1 Iunie nu va fi o sărbătătoare, UNITER-ul va desfășura pe 6 iunie acest spectacol, la Târgu Jiu. Toți banii încasați vor fi donați copiilor din Ucraina, care nu pot beneficia de astfel de evenimente. Am achiziționat primul bilet, în valoare de 10 lei. Vor fi două piese de teatru pentru copii. Spectacolele se desfășoară la Teatrul de Vară din Târgu Jiu, începând cu orele 10.00 și la orele 19.00“, a declarat primarul Marcel Romanescu.