Sorin Cârţu vrea revanşa cu Oţelul Galaţi

Cârţu i-a pus deja pe jucătorii de la Pandurii pe garduri pentru a fi sigur de victorie în etapa următoare cu Oţelul
Cârţu i-a pus deja pe jucătorii de la Pandurii pe garduri pentru a fi sigur de victorie în etapa următoare cu Oţelul

Dezamăgirea după înfrângerea cu Steaua din runda cu numărul VII  a Ligii I de fotbal are o singură rezolvare pentru antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, obţinerea unui nou rezultat pozitiv. „Sorinaccio” încearcă să-şi îndrepte atenţia acum, doar către partida din etapa următoare de campionat, de pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, de la care îl interesează alte trei puncte. După ce a constatat că poziţia a III-a în clasamentul Ligii I atârnă prea mult pentru elevii săi pentru a obţine ceva puncte pe terenul unei echipe cu nume ca Steaua, Cârţu vrea să se întoarcă la adversari ceva mai „accesibili”: „Sunt dezamăgit, poate locul trei a fost prea apăsător pentru jucătorii mei, asta poate că spune ceva. E bine să uităm acum meciul ăsta, să trecem peste el, în fond ne-a bătut Steaua. Noi trebuie să ne gândim deja la punctele cu Galaţi. E mult mai important să câştigăm acel meci decât un egal cu Steaua”, a declarat Cârţu.

Raskovic indisponibil o săptămână
După ultimul meci din campionat, tehnicianul Pandurilor are şi ceva „victime” în lotul de sub comanda sa. Sorin Cârţu nu se va putea baza pentru meciurile oficiale din această săptămână pe atacantul sârb Milanko Raskovici, suspect de întindere la muşchii dorsali. Înlocuit în minutul 15 al partidei cu Steaua din cauza unor probleme musculare, Raskovic este „certat” acum de „Sorinaccio”: „Am aflat acum că simţea unele dureri şi înaintea meciului, în săptămâna precedentă. Este vina lui că nu a spus nimic”, subliniază Cârţu.

Cupa, pe locul doi…
La doar două zile de la ultima dispută oficială, Pandurii au debutat marţi, la Iaşi, în Cupa României în faza şaisprezecimillor, acolo au dat piept cu moldovenii de la Poli. Adoptând politica „campionatul este mai imporant decât cupa”, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, a menajat pentru partida de la Iaşi titularii de bază. Astfel, „Sorinaccio” a trimis la Iaşi 18 jucători, reprezentând aproape toate rezervele de la echipa mare şi o parte de la Pandurii II. Iată şi lotul de fotbalişti deplasat pentru meciul cu Poli Iaşi din Cupa României: Stanca, Livshit – Rusu, Rada, Diaconu, Nalaţi, Ghindeanu, Stancu, Dedu, Lazic, Basara, Kutlacic, Tilincă, Inclănzan, Pleaşcă, Avramescu, Tătaru, Vancea. Jucătorii de la Pandurii care au evoluat în partida din etapa a VI-a de campionat cu Steaua Bucureşti au revenit duminică seară la Târgu Jiu, aceştia urmând să-şi continue antrenamentele pentru meciul cu Oţelul Galaţi sub comanda lui Sorin Cârţu. Pentru partida din Cupa României, lotul Pandurilor a fost condus de către  antrenorul secund Florin Bejinaru. Pandurii a pierdut meciul cu Poli Iaşi cu 3-1, singurul gol al gorjenilor fiind marcat în minutul 75 de către Adrian Rusu.