Sorin Cârţu: „Puteam să facem mai mult decât atât…”

Loading

Fotbaliştii de la Pandurii nu au mai reuşit aceaşi evoluţie ca în etapa trecută a Ligii I. Duminică, în runda cu numărul VII, elevii lui Sorin Cârţu au fost învinşi în Ghencea de Steaua în urma unui joc în care evoluţia Pandurilor a lăsat mult de dorit.

„Sorinaccio” găseşte puterea să recunoască că Pandurii nu au prea jucat nimic în ultima dispută amicală.
„Sorinaccio” găseşte puterea să recunoască că Pandurii nu au prea jucat nimic în ultima dispută amicală.

După una caldă, alta rece. Cam aşa am putea carcateriza ultimele evoluţii ale fotbaliştilor de la Pandurii din Liga I. Plecaţi cu gândul de a obţine un nou rezultat pozitiv, după succesul din runda trecută cu CFR Cluj, elevii lui Cârţu au trebuit să plece din Ghencea în etapa a VII-a, cu capul plecat, dar şi cu o înfrângere la limită în faţa unei echipe Steaua, măcinată de frământări şi de criză. Într-un joc care a lăsat destul de mult de dorit ca şi calitate, Steaua a reuşit să marcheze la una dintre puţinele faze periculoase pe care le-a avut la poarta Pandurilor prin „omul de ultimă soluţie”, grecul Kapetanos.

„Sunt dezamăgit…”
Aşa cum era de aşteptat, cel mai afectat de rezultatul înregistrat duminică pe stadionul din Ghenca s-a declarat a fi chiar antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu. Acesta este dezamăgit mai ales de faptul că echipa sa nu a ştiut să profite de momentul de slăbiciune al Stelei: „Normal că îmi este puţin necaz după acest meci şi sunt dezamăgit. Puteam să facem mai mult decât atât, dacă nu o victorie, măcar un egal. Cam aşa meritam… Paradoxal, am jucat mai bine după ce am primit golul. Noi nu am ştiut să profităm de momentul de slăbiciune al Stelei şi pot să zic că aproape ne-am bătut singuri.”

„Neinspiraţia” Rusu
Reintrodus în primul „11-ece” după o bună perioadă de timp, fundaşul Adrian Rusu se pare că a fost una dintre verigele slabe din trupa lui Cârţu în partida de duminică. Acest lucru este recunoscut şi de către tehnicianul Sorin Cârţu, care nu ezită să-şi reproşeze titularizarea lui Rusu. „Rusu a fost ceva destul de nereuşit… Se pare că nu am prea nimerit-o cu el, astăzi, la acest meci. A fost destul de nesigur şi la el s-a primit şi golul prin care Steaua a câştigat. Bine, la faza aceea, el trebuia şi dublat, dar nu s-a întâmplat acest lucru”, mărturiseşte Cârţu.
pandurii-faza-meciSurprins doar de… schimbare!
După ce s-a înclinat la limită în faţa Stelei, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, nu a părut deloc surprins de prestaţia echipei din Ghencea sub noua comandă a lui Mihai Stoichiţă. „Sorinaccio” spune că singurul lucru care l-a surprins a fost „şocul” în sine, al schimbării antrenorului din Ghencea pentru că acest lucru i-a motivat în plus pe stelişti. „Steaua nu m-a surprins pentru că nu avea cu ce. Doar nu am văzut cu toţii acelaşi meci? Nu ştiu cât a arătat Steaua cu pe bancă altfel decât înainte pentru că nu a strălucit deloc în joc. Singurul lucru pe care nu l-am dorit şi care s-a întâmplat a fost faptul că Steaua şi-a dorit foarte mult să câştige. Şocul de la echipă a funcţionat, mă refer la şocul schimbării antrenorului. În rest nu aş putea să spun mai multe”, concluzionează „Sorinaccio”.