Alexandru Păcurar: „Pot să joc şi portar înaintaş!”

alexandru-pacurar-pandurii
Deşi a fost nevoit de multe ori să fie folosit doar ca rezervă, mijlocaşul Alexandru Păcurar (dreapta) şi-a recâştigat acum locul de titular la Pandurii.

Fără îndoială că unul dintre cei mai valoroşi jucători din lotul Pandurilor este mijlocaşul Alexandru Păcurar. Deşi nu cu mult timp în urmă intrase în dizgraţia antrenorului Sorin Cârţu, Păcurar a trecut cu bine peste momentul dificil ajungând acum, omul de „3 puncte” pentru Pandurii. Talentatul jucător nu se fereşte însă, să declare că a cunoscut în ultima vreme cele mai diverse experienţe la echipa de fotbal gorjeană, trecând chiar, în multe rânduri, de la agonie la extaz. Folosit în ultimele jocuri pe un post inedit pentru el, cel de mijlocaş lateral, Alexandru Păcurar, jucătorul care a ajuns deja la 100 de prezenţe pe scena primului eşalon al României, mărturiseşte că, dacă va fi nevoie va juca chiar şi portar înaintaş la Pandurii!
Reporter: Eşti omul care a adus cele trei puncte în ultima victorie a Pandurilor…
Alexandru Păcurar:
Mă bucur că am marcat şi că am adus echipei trei puncte meritate, mai ales că au fost trei puncte extrem de muncite. Am mai spus-o şi o spun din nou. Am obţinut o victorie în faţa unei echipe care eu cred că joacă cel mai frumos fotbal în acest moment.
Rep.: Marchezi destul de des în ultima perioadă, dar mai ales, „punctezi” decisiv de fiecare dată pentru echipa ta. Ce crezi despre asta?
A.P.:
S-a întâmplat în două meciuri să marchez şi echipa să câştige, sper să se repete de cât mai multe ori acest lucru pentru că vreau să continuăm cu aceleaşi jocuri bune şi cu aceleaşi rezultate bune.
Rep.: Eşti jucătorul care a cam trecut de la agonie la extaz în ultima vreme. Ba ai fost pedepsit, ba ai fost jucătorul reparcat de Sorin Cârţu. Cum comentezi?
A.P.:
Am trecut prin multe experienţe la Pandurii, dar asta este decizia antrenorului şi dânsul decide când joc, face echipa şi răspunde de rezultate, iar eu mă conformez doar. Deja m-am obişnuit să trec de la agonie la extaz, nu mai e nici o problemă pentru mine. A devenit obişnuinţă ce se întâmplă aici.
Rep.: La meciul cu CFR Cluj ai fost unul dintre principalii remarcaţi chiar de către „spionii” viitoarei adversare a ardelenilor din Europa League, danezii de la FC Copenhaga…
A.P.:
Dar de unde ştiţi?
Rep.:Păi chiar cei din conducerea Pandurilor au spus-o pentru că au stat de vorbă cu ei la meci…
A.P.:
Atunci, dacă am fost remarcat de danezi mă bucur, înseamnă că am avut o evoluţie bună şi sper să continui în acelaşi mod şi de acum înainte.
Rep.: Alex, ai ajuns deja la „cota” 100 de prezenţe pe prima scenă a României. Cum te simţi?
A.P.:
Acum am aflat şi eu că am 100 de meciuri în prima ligă pentru că nu le-am numărat. În orice caz, golurile cred că sunt în jur de 20 din câte ştiu. E un procentaj bunicel. Sper să crească. Numărul de meciuri oricum va mai creşte, dar sper să mai reuşesc să marchez şi de acum înainte cât mai multe goluri.
Rep.: Până la urmă ai ajuns să joci şi undeva în bandă şi ai făcut-o destul de bine, deşi chiar tu spuneai că eşti obşinuit să joci doar în centru. E o schimbare mare pentru tine ca fotbalist? Ce părere ai?
A.P.:
Este adevărat, eu am mai spus că mă simt mai bine în centru pentru că acolo am jucat atâţia ani şi acolo îmi place să joc, dar dacă echipa are nevoie de mine în bandă, joc în bandă. Şi dacă are nevoie de portar, o să joc şi portar înaintaş!