Sorin Cârţu, persecutat de Theodor Crăciunescu

theodor-craciunescuDeşi echipa sa nu a obţinut decât un egal sâmbătă, în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, nu s-a arătat supărat pe jucătorii săi, ci pe arbitrul Theodor Crăciunescu. „Sorinaccio” s-a declarat chiar „persecutat” de Crăciunescu, care este nimeni altul decât fiul naşului său de cununie, fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu. „N-am vrut să spun înainte de meci pentru a nu crea presiune. Dar, este o persecutare din partea arbitrului Teo Crăciunescu. El când arbitrează o echipă la care sunt eu antrenor, el trăieşte cu gândul că toată lumea, de la primul care intră în stadion până la ultimul care vede pe CNN ştie că el e copilul naşului meu. Şi atunci să nu apară şi să se creadă că-mi face nu ştiu ce avantaje ajunge la o persecuţie. Au fost momente hilare în ceea ce s-a întâmplat în teren”, a declarat Cârţu, la finalul partidei cu Gaz Metan Mediaş.

„Acum 27 de ani…”
Vorbind despre „rubedenia” sa, familia Craciunescu, antrenorul Pandurilor a ţinut să explice chiar cum stau lucrurile. În schimb, Cârţu nu pare a înţelege cum un eveniment petrecut acum 27 de ani, afectează prestaţia „fluieraşului” Theodor Crăciunescu. „A fost un eveniment care s-a întâmplat acum 27 de ani, şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce a fost atunci. Dar relaţia mea cu el nu trebuie să o înţelegă nimeni altfel şi să o exploateze. Nu este o aşa de mare apropiere fin-naş faţă de Crăciunescu, aşa cum sunt eu faţă de fini unde sunt naş. N-am nici o relaţie specială faţă de el. O singură dată, în primul an de căsătorie m-am dus vorba aia, cum se duce finul cu plocon la naş. Un singur an, vă jur! În rest niciodată nu am mai fost. Suntem prieteni foarte buni de copii, am jucat împreună la juniori, dar de aici să se ajugă cu copilul acesta, care mereu vine ameţit la toate meciurile…”, a precizat Cârţu.

sorin-cartuPersecuţie la toate meciurile la care a fost, că doar nu e prima dată. Ceea ce a făcut acum este iar persecuţie. Nu a influenţat rezultatul, dar maniera lui influenţează maniera de desfăşurare a jocului şi modul de joc al echipei, nu ca rezultat că aia mai trebuia. Deşi o situaţie cum a fost aici nu e posibil. S-a auzit când i-a pus talpă lui Rusu şi el a lăsat jocul să continue. Puteau să ne dea gol de acolo că au ajuns să centreze.
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Tg-Jiu