Sorin Cârţu: „E bine de tot!”

Loading

Pandurii au debutat cu dreptul în noul sezon 2009-2010 al Ligii I, formaţia antrenată de Sorin Cârţu impunându-se în deplasarea cu proaspăta promovată, Astra Ploieşti, cu scorul de 1 – 0. După ce a obţinut prima victorie din acest campionat, „Sorinaccio” s-a declarat extrem de mulţumit.

Alexandru Păcurar (dreapta) pare să-l fi convins din nou pe Cârţu că este un jucător de bază la Pandurii.
Alexandru Păcurar (dreapta) pare să-l fi convins din nou pe Cârţu că este un jucător de bază la Pandurii.

Victorie doar la limită, însă una extrem de importantă pentru abordarea acestui sezon al Ligii I. Cam aşa am putea caracteriza primul succes oficial al Pandurilor din campionatul 2009-2010, la capătul căruia trupa lui Cârţu a învins cu scorul de 1 – 0 o redebutantă în Liga I, Astra Ploieşti. Succesul consemnat duminică seară, nu a fost însă, unul obţinut în mod facil de trupa lui Cârţu, doar paradele lui Stanca şi plusul de experienţă al oltenilor făcând ca tabela de marcaj  să fie vaforabilă oaspeţilor. Deşi „calculele hârtiei” o indicau ca favorită certă pe formaţia gorjeană, întâlnirea de la Ploieşti a fost una destul de echilibrată pe tot parcursul jocului, ba mai mult, cele mai mari ocazii de gol fiind consemnate de partea gazdelor, care îşi doreau un redebut cu dreptul în prima ligă.

„La ce condiţi de joc au fost…”
Victorie de duminică a Pandurilor din prima etapă de campionat a fost primită cum nu se poate mai bine de antrenorul Sorin Cârţu. „Sorinaccio” apreciată că „e bine de tot” după ce Pandurii au reuşit să învingă la debut de sezon în „condiţiile” în care formaţia gorjeană a fost nevoită să joace. „Această victorie este foarte importantă şi cum să nu fie? E bine de tot, aş putea spune! A fost un succes obţinut greu pentru că trebuie să ţinem cont de mai mulţi factori. La ce condiţii de joc au fost şi mă refer aici la căldură, la tracul de debut, la oboseala de pe drum, la dorinţa gazdelor de a face un meci foarte bun exprimată prin determinare, mărturisesc că mie chiar mi-a fost frica de acest meci. Aşa că e foarte bine că l-am câştigat chiar şi cu 1 – 0. Pentru mine este victorie şi doar asta contează, mai ales că este obţinută chiar la debut şi în deplasare”, declară Sorin Cârţu.

„Mă bucur pentru Păcurar…”
Destul de satisfăcut după sucesul din prima etapă de campionat, tehnicianul Pandurilor nu l-a uitat nici pe autorul singurului gol al partidei cu Astra, mijlocaşul Alexandru Păcurar. „Sorinaccio” aşteaptă „o recidivă” de la jucătorul său: „Mă bucur pentru reuşita lui Păcurar. Înseamnă numai de bine, înseamnă că nu ne-a înşelat aşteptările atunci când am avut încredere în el şi l-am intrudus titular. Dar trebuie să continue la fel, îl vreau cu recidivă. El este un jucător de la care aştept mult mai mult.”

Cu Vaslui, sâmbătă
După succesul de la Ploieşti, formaţia Pandurii Tg-Jiu poate spera cu adevărat la un sezon ceva mai „fericit” decât cele precedente vis-a-vis de atingerea unui obiectiv „îndrăzneţ”. Pentru a-şi vedea însă, visele cât mai „aproape”, în etapa următoare trupa lui Cârţu va trebui să repete istoria în compania unui adversar cu mult mai valoros decât Astra. Pandurii vor întâlni pe teren propriu una dintre participantele în Europa League, SC Vaslui. Programat iniţial pentru duminică 9 august, primul meci pe care Pandurii îl vor susţine pe teren propriu în actualul sezon a fost reprogramat cu o zi mai devreme. Astfel, meciul cu FC Vaslui se va juca sâmbătă 8 august, de la ora 19:00, urmând să fie transmis în direct de GSP TV.