„Solidaritate înainte de toate” pentru elevii din Teleşti

Loading

24 de elevi de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, coordonați de prof. Vasilica Tomulescu şi inf. Andreea Manică, participă în acest an la Concursul național pentru liceeni EUROSCOLA, ediția a VIII-a 2015 cu un proiect de voluntariat având titlul: „Solidaritate înainte de toate”.

Elevii de la CNET speră la succes în competiţia europeană
Elevii de la CNET speră la succes în competiţia europeană

Derulat în perioada 23 mai – 5 octombrie 2015, proiectul a avut drept scop stimularea implicării directe, sensibilizarea cetățenilor din comunitatea locală cu privire la problemele cu care se confruntă comunitățile defavorizate, promovarea, în rândul acestora, a unei atitudini de responsabilitate și solidaritate.
Pe parcursul celor 4 luni, echipa proiectului a desfășurat numeroase activități, atât în cadrul liceului, dar și în afara lui, menite să aducă o mână de ajutor persoanelor defavorizate din localitate. Au avut loc în cadrul colegiului campanii de strângere de jucării, strângere de cărți școlare și de lectură, organizarea unui seminar de informare pe tema voluntariatului susținut de reprezentanți ai Centrului Europe Direct Gorj, dar și o expoziție de imagini și desene la Biblioteca Județeană „Christian Tell” Tg-Jiu.
În luna iulie, elevii voluntari au reușit organizarea în centrul orașului, în zona Amfiteatrului de Vară, a unui spectacol de muzică și dans susținut de elevi ai colegiului, dar și de elevi ai Palatului Copiilor Tg-Jiu și ai Școlii Populare de Artă. Pe parcursul spectacolului a avut loc și o strângere de fonduri, sub formă de donații. Cu banii strânși, elevii au cumpărat alimente, îmbrăcăminte, rechizite școlare, jocuri educative.
Echipa proiectului a fost în vizită la familii defavorizate din localitate aflate în evidența Direcţiei Judeţene pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, la Cantina de Ajutor Social din cadrul Direcției Publice de Protecție Socială Tg-Jiu, la copiii cu nevoi speciale aflați în atenția Fundației S.O.S. Copiii Gorjului, la elevii cu o situație materială precară de la Școala Gimnazială Nr. 1 Telești și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Tg-Jiu. Elevii voluntari au dăruit bucurie pe fața celor nevoiași, dar și jucării, cărți, alimente și haine strânse în urma activităților din cadrul proiectului.
Chiar dacă data limită de realizare a proiectului în cadrul Concursului Național Euroscola, ediția a VIII-a, a fost 9 octombrie 2015, toate rezultatele implementării acestuia rămân prezente atât fizic, cât şi în spaţiul virtual, servind drept model tuturor celor interesați pentru organizarea și desfășurarea altor proiecte de voluntariat.