SNLO sub ancheta poliţiştilor gorjeni

Lipsită de un Consiliu de Administraţie şi cu un director contestat politic, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia este verificată de poliţiştii gorjeni pentru contractele păguboase încheiate de fosta conducere. Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj vor să afle clauzele şi modul în care a fost încheiat contractul de recuperare a datoriilor  între S. N.L.O şi SC BEST Recuperare Creanţe SRL

Poliţiştii vor lua la mână toate actele emise de fosta administraţie SNLO
Poliţiştii vor lua la mână toate actele emise de fosta administraţie SNLO

Solicitat şi de noi în numărul trecut, acest control se impunea din mai multe puncte de vedere. Mai întâi că este vorba de cel mai important agent economic gorjean iar apoi că presa locală s-a împărţit în două mari tabere, una care vorbeşte de jaf iar cealaltă de subordonare politică. Cu siguranţă, în acest caz oamenii legii se puteau autosesiza şi din presă chiar dacă organismele tutelare ale SNLO nu au solicitat încă un control.
Poliţiştii au început strângerea documentelor şi efectuarea verificărilor preliminare, pentru a stabili dacă este cazul continuării anchetei. Potrivit acestora, aspectele vizate de cercetare se referă la modalitatea prin care au fost cesionate creanţele Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia către SC BEST Recuperare Creanţe SRL pentru cesionarea creanţelor de la SC CET Arad, SC CET Oradea, SC CET Braşov, respectiv Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin.
La nivelul informaţiilor existente, în luna octombrie 2008, Eugen Davidoiu, în calitate de director general, şi Stana Micu Pînişoară, director financiar-contabil, a semnat cu SC Best Recuperare Creanţe SRL un contract de cesiune a creanţelor. Teoretic, SNLO nu pierde nimic prin semnarea acestui contract, deoarece SC Best Recuperare Creanţe, în calitate de cesionar al creanţei, se angajează să plătească S. N.L.O. întreaga sumă cesionată, urmând ca toate cheltuielile de executare silită să le suporte societăţile rău-platnice. Doar că asta ar putea aduce falimentul beneficiarilor şi o fugă a clienţilor de cărbunele din Gorj.