Sistem nou de iluminat al Colegiul „Spiru Haret”

Colegiul Național „Spiru Haret” are un nou sistem de iluminat. Toate unitățile de învățământ din Târgu Jiu beneficiază de investiții importante, iar „Spiru Haret” a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Primarul Marcel Romanescu spune că investițiile de la Spiru Haret au avut, de la început, în vedere reducerea consumului de energie.

„A venit rândul sistemului de iluminat, fiind înlocuită întreaga rețea. Au fost amplasați 30 de stâlpi cu lămpi moderne, pe baza de led. Am avut, bineînțeles, în vedere reducerea costurilor pentru energia electrică.

Vor urma căminul, cantina și sala de sport, iar clădirea în care au loc cursurile a fost deja reabilitată printr-un proiect în valoare de 8 milioane de lei, prin PNDL.

În cazul iluminatului, vorbim de o investiție în valoare de peste 350.000 lei, de la bugetul local, investiție care în cifre înseamnă 785 de metri de cablu, 30 de stâlpi metalici ornamentali, 30 de lămpi de iluminat și 785 de metri de platbandă.

Facem precizarea că am luat din timp toate măsurile necesare pentru reducerea costurilor cu energia, iar investițiile noastre prevăd cu prioritate acest aspect.” a precizat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.