Simpozion internațional la Muzeul Gorjului

muzeul-judetean-gorjConsiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, organizează în perioada 10-12 mai 2015, la Tg-Jiu, în parteneriat cu University College London, Institute of Archaeology și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, a IV-a ediție a Simpozionului internațional Balkan Early Metallurgy.
Debutul metalurgiei în Balcani a atras atenția unui număr mare de specialiști în ultimele decenii, iar problemele privind originea și evoluția ei au stârnit discuții aprinse în mediul academic.
Câteva din aceste probleme au fost discutate în cadrul celor trei congrese anterioare care s-au desfășurat în Marea Britanie, Serbia și Bulgaria.
Scopul simpozionului internațional este să reunească specialiștii care au preocupări în domeniu, crearea unei baze de date informale despre metalurgia timpurie din zona Balcanilor și formularea unor propuneri pentru viitoarele studii despre mineritul preistoric/metalurgia preistorică din zona aceasta. Simpozionul reunește specialiști din Qatar, SUA, Germania, Marea Britanie, Rusia, Serbia, Bulgaria și România.