Sfârșitul unui regim

codrin-scutaruCu toate că văd unii, aceiași ziariști și analiști agitați, cu spume la gură, care clamează lovituri date democrației, nu prezintă nimeni dovezi clare ale întinării democrației, nimic neregulamentar juridic.
Ceea ce se simte, pentru că sociologii măsoară percepțiile popuației, se simte în aer SFÂRȘITUL UNUI REGIM.
România e divizată în două. Unii care susțin total sau moderat guvernul USL sau mai degrabă sfârșitul regimului Băsescu și alții care susțin în continuare un președinte dezavuat. Primii sunt majoritari. Ultimii…ultimii au trăit în altă realitate.
Unii au văzut din traiul lor urban abulic o Românie a lor, care privea tăierea cu cinism a pensiilor și salariilor, închiderea spitalelor și a școlilor și îndatorarea pe zeci de ani a copiilor noștri față de instituțiile internaționale.
Eu am văzut cum, sub sloganul salvării României, au fost sacrificați fără niciun beneficiu bunicii și părinții noștri și, mai grav, viitorul copiilor noștri.
Presa e divizată în două. Finanțatorii presei la fel.
Doar că unii au ales trecutul, alții viitorul.  Atât!
PS ”Să nu vorbesc” spunea o reclamă mai veche a președintelui suspendat Băsescu… Da, zic acum cei mai mulți…să nu mai vorbești. Și să mai tacă și toți cei cu spume la gură de mai sus.