Sfârșit tragic pentru managerul Bibliotecii Județene ”Christian Tell”

 746 total views

Olimpia Bratu, managerul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Târgu-Jiu, a fost găsită fără suflare în după-amiaza zilei de 28 februarie 2023, în incinta istituției. Autoritățile au confirmat că e vorba de un suicid mai ales că s-a găsit și un bilet de adio. Lumea culturală gorjeană este în șoc după o asemenea veste, mai ales că vorbim de un manager cultural de succes și de un veritabil om de cultură.

Doctor în istorie, Olimpia Bratu și-a început cariera profesională în 1997 ca muzeograf în cadrul Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu”(1997-2001), consilier și apoi director executiv al Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Gorj(2001-2009) iar din 2010 manager al Bibliotecii Județene ”Christian Tell”. Evaluările din ultimii ani au fost toate cu notă maximă.

Potrivit presei locale, Olimpia Bratu a lăsat un mesaj pe laptop în care își justifică gestul suicidal pe seama procesului intentat Biblioecii Județene, Primăriei Tg-Jiu și Edilitara de către părintele minorului care a fost accidentat vara trecută în parc la o acțiune culturală.

Poliția anunță că în cauză s-a deschis un dosar penal astfel: „La data de 28 februarie a.c., Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată prin apel de urgență, cu privire la faptul că în incinta unei instituții publice din municipiul Târgu Jiu a fost găsită o femeie spânzurată.Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o femeie de 52 de ani, din municipiul Târgu Jiu.Femeia nu mai prezenta semne vitale, iar cadrele medicale au constatat decesul.Corpul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei.Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *