Sfârșit tragic pentru managerul Bibliotecii Județene ”Christian Tell”

Olimpia Bratu, managerul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Târgu-Jiu, a fost găsită fără suflare în după-amiaza zilei de 28 februarie 2023, în incinta istituției. Autoritățile au confirmat că e vorba de un suicid mai ales că s-a găsit și un bilet de adio. Lumea culturală gorjeană este în șoc după o asemenea veste, mai ales că vorbim de un manager cultural de succes și de un veritabil om de cultură.

Doctor în istorie, Olimpia Bratu și-a început cariera profesională în 1997 ca muzeograf în cadrul Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu”(1997-2001), consilier și apoi director executiv al Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Gorj(2001-2009) iar din 2010 manager al Bibliotecii Județene ”Christian Tell”. Evaluările din ultimii ani au fost toate cu notă maximă.

Potrivit presei locale, Olimpia Bratu a lăsat un mesaj pe laptop în care își justifică gestul suicidal pe seama procesului intentat Biblioecii Județene, Primăriei Tg-Jiu și Edilitara de către părintele minorului care a fost accidentat vara trecută în parc la o acțiune culturală.

Poliția anunță că în cauză s-a deschis un dosar penal astfel: „La data de 28 februarie a.c., Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată prin apel de urgență, cu privire la faptul că în incinta unei instituții publice din municipiul Târgu Jiu a fost găsită o femeie spânzurată.Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o femeie de 52 de ani, din municipiul Târgu Jiu.Femeia nu mai prezenta semne vitale, iar cadrele medicale au constatat decesul.Corpul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei.Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”.