Sensurile noastre toate…

florin-carciumaruStudiul de trafic este unul dintre proiectele noastre cele mai importante pentru care am lucrat încă de acum aproximativ un an. Am vrut să schimbăm felul în care se circulă la Târgu-Jiu, am vrut să le oferim atât şoferilor, cât şi pietonilor, cele mai bune şi mai sigure condiţii pe străzile municipiului. Ne-am ales, aşadar, o echipă de specialişti şi am făcut efectiv un studiu al străzilor şi intersecţiilor, iar prin realizarea sensurilor giratorii am impus deja primele schimbări.
Pot să spun cu bucurie că acum, mai ales centrul oraşului nostru este mult mai puţin aglomerat prin utilizarea giratoriilor de la Piaţa Centrală, Parâng şi de la Colegiul “ Tudor Vladimirescu”. Primele efecte se văd cu ochiul liber şi totodată vedem clar şi unde mai trebuie să intervenim şi ce sensuri de circulaţie trebuie să mai schimbăm. Toate aceste lucruri se fac, însă, în timp şi vreau, pe această cale, să le mulţumesc tuturor târgujienilor că au suportat cu stoicism lucrările din intersecţii, proprietarilor de apartamente că au îndurat zgomotele din timpul nopţii (am lucrat mai mult noaptea ca să lăsăm străzile libere ziua…) şi tuturor celor pe care i-am încurcat puţin în ultimele zile cu schimbarea sensurilor. Încercăm, totuşi, să facem trecerea cât mai uşoară şi am stabilit că atât cât o să fie nevoie vom avea la faţa locului poliţişti comunitari, alături de poliţiştii de la Rutieră, ca să dirijăm totul.
Pentru ca lumea să fie informată, vă mai amintesc şi acum exact sensurile schimbate începând de săptămâna trecută. Circulaţia pe strada Genevei se va desfăşura dinspre Griviţa spre Unirii, pe strada Popa Şapcă şi General Magheru se va trece dinspre Unirii spre Traian, pe strada Eroilor, tronsonul cuprins între Geneva şi Popa Şapcă, se va merge dinspre Genevei spre Popa Şapcă.
De asemena, cu aceeaşi dată, sensurile giratorii de pe axa Unirii, din intersecţiile Unirii-Republicii-Geneva, Unirii-Victoria şi Unirii-Constantin Brâncuşi au fost date în folosinţă.
Îi rog, totodată, pe conducătorii auto să respecte semnificaţia culorilor semafoarelor amplasate înainte de intersecţie, care reglementează trecerea pietonilor, iar la intrarea în intersecţia cu sens giratoriu să respecte semnalizarea rutieră specifică acestui tip de intersecţie.
În final vreau să vă asigur că vom continua implementarea studiului de trafic, vom realize şi alte sensuri giratorii, până când vom putea traversa oraşul fără să ne umplem de nervi.