Se schimbă admiterea în liceu peste… doi ani

Elevii nu vor mai intra la liceu dacă nu vor promova Evaluarea Naţională
Elevii nu vor mai intra la liceu dacă nu vor promova Evaluarea Naţională

Admiterea la liceu se va realiza peste doi ani numai cu condiţia ca elevul să aibă o medie de minimum 5, a anunţat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Până atunci, a fost mărită ponderea Evaluării Naţionale în admiterea la liceu
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat în această săptămână “Nu cred ca este corect sa se intre la liceu sub nota 5, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie. Menţionăm  că în prezent nu există o limită a notelor sub care elevii nu pot intra la liceu, “limita de jos” fiind stabilită de concurenţă.
Aceasta este a doua modificare a admiterii la liceu pe care ministrul Remus Pricopie o anunţă anul acesta. Pana acum, inclusiv la admiterea la liceu 2013, modalitatea de calcul era următoarea: media aritmetică intre media generală la Evaluarea Naţională şi media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (50% Evaluarea Naţionala + 50% media de absolvire a gimnaziului).
Astfel, în urmă cu o lună, Remus Pricopie a anunțat că formula de calcul a mediei de admitere la liceu este începând cu anul școlar 2013 – 2014 următoarea: 75% media de la Evaluarea Naţională şi 25% media generală de absolvire a gimnaziului. Regândirea formulei de calcul a mediei de admitere la liceu este una dintre cele mai importante modificări pe care elevii le vor resimți în anul şcolar 2013-2014.