Scrisoare deschisă, invitaţie la dialog

În antentia preşedintelui PDL, Emil Boc
În aceste zile, Uniunea Social Liberală a lansat un program economic (“Creştere, dezvoltare, locuri de muncă”) prin care este prezentată viziunea economică a PSD şi PNL cu privire la viitoarea guvernare. În acest document, identificăm cauzele profunde ale crizei care încă loveşte România, precum şi dezechilibrele importante care trebuie remediate în următorii ani. USL propune peste 40 de măsuri concrete, evaluate realist şi care au la bază impact bugetar estimat, prin care se poate relansa creşterea economică, prin care se propune un nou model de dezvoltare şi prin care se încearcă rezolvarea lipsei locurilor de muncă din România.
Am dorit, prin această acţiune, să dăm un semnal constructiv şi pozitiv, pentru a arăta că există alternativă la ceea ce considerăm a fi, în prezent, politica economică gresită a actualului guvern pe care îl conduceţi.
Dat fiind că România continuă să treacă prin momente politice grele, iar echilibrul politic în Parlament este unul fragil, considerăm că este nevoie că măsurile de relansare şi de ieşire din criză să primească sprijinul majorităţii românilor. Pentru aceasta, înainte de orice este nevoie de un dialog deschis, în care să putem oferi opiniei publice şansa de a decide care dintre măsurile economice propuse sunt mai potrivite pentru Romania.
Va adresez, pe această cale, invitaţia publică de a organiza, împreună, o dezbatere cu privire la modelul economic necesar României de azi, precum şi cu privire la măsurile concrete care se impun în perioada următoare pentru creşterea ocupării în România, pentru reluarea creşterii economice şi pentru conturarea unei noi strategii de dezvoltare.
Sunt convins că o astfel de dezbatere publică, la care să participe, pe de o parte, preşedintele partidului de guvernamant şi, pe de altă parte, copreşedintele principalei forte de opoziţie, ar putea fi organizată fără probleme de către jurnalişti responsabili şi apreciaţi.
Am încrederea că veţi răspunde pozitiv acestei invitaţii, care este făcută cu intenţia clară de a depăşi actualul climat marcat de lipsă de dialog şi de consultare şi care ar putea oferi românilor o imagine mai clară cu privire la care sunt cele mai bune soluţii pentru viitor.
Aştept cu interes răspunsul dvs.
Victor Ponta
Preşedinte PSD, copreşedinte USL
31.05.2011