Școlile plantează copaci în cadrul unui eveniment fenomen la nivel global!

Colegiul Tehnic Mătăsari a organizat o zi specială pe 21 Septembrie 2012 – Ziua Internațională a ONU pentru Pace. Pe 21 Septembrie 2012, Colegiul Tehnic Mătăsari a plantat copaci alături de alte școli din întreaga lume.

Iată elevii mândrii de activitatea lor
Iată elevii mândrii de activitatea lor

Acest eveniment care a unit toate țările lumii în plantarea copacilor la aceeași oră- ORA 12.00-ora locală,a fost popularizat și organizat la nivelul Colegiului Tehnic Mătăsari condus de profesorul Ion Săceanu,de următoarele cadre didactice: Rodica Danciu,Gabriela Iliescu ,Elena Noroc , Loredana Stănulescu și Claudia Bălescu. În sprijinul nostru au venit părinți și reprezentanți ai comunității locale. Activitatea s-a desfășurat într-una din structurile C.T. Mătăsari și anume la Școala cu Clasele I-IV Brădet.
Primii copaci au fost plantați la amiază în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa si Africa, iar lanțul de copaci va ajunge în cele din urma si în cele doua Americi. Iar toate acestea au avut loc într-o singură zi!
Acest eveniment a dobândit din ce în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut,peste 5000 de scoli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile. Iar anul acesta evenimentul va avea o amploare si mai mare. Plantarea de copaci este importanta pentru noi toți. Mai întâi, pentru ca ne amintește de natura si de importanta protejării ei. În al doilea rând, am ales acesta zi a Păcii Mondiale pentru a marca pacea și continuitatea vieții. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui și vom ajuta Organizația Națiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului.
„Plant a tree for Peace 2012” – este o campanie organizata de Learning about Forests – LEAF si ENO-Environment Online, o școala globală virtuală pentru creșterea responsabilității față de mediu și dezvoltarea sustenabilă.
Școlile din întreaga lume abordează aceleași subiecte cu privire la mediul înconjurător si împărtășesc rezultatele activității de învățare în comunitățile din care provin și lumii întregi pe internet.
Prin acest eveniment gradul de conștientizare al elevilor cu privire la importanța arborilor și a pădurilor la o scară globală a crescut. Să nu uităm că plantarea unui copac simbolizează speranța și continuitatea vieții.
prof. Elena Noroc