Proiect de voluntariat „Punți între generații”

Echipa de voluntari a CNG ,,Cosbuc’’ Motru ,,FireFlies’’ a finalizat proiectul cu tema ,,Punți între generații’’ lansat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Între vârstnici și elevi s-a creat o legătură de suflet
Între vârstnici și elevi s-a creat o legătură de suflet

În contextul Anului european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii, Biroul de Informare al Parlamentului European în România a invitat liceele interesate să propună şi să implementeze un proiect de voluntariat cu titlul “Punţi între generaţii’’.

Atașament și respect reciproc

Voluntarii au conceput și implementat o serie de activități prin care doresc să-și manifeste atașamentul și respectul  pentru generația care încă are multe de oferit. Dornici să stocheze cât mai multe informații,să dialogheze sau să învețe lucruri noi,au încheiat o serie de parteneriate cu asociații menite să se ocupe de această generatie, au organizat o serie de activitati culturale,au luat interviuri și au presărat multa lumină pe chipuri ofilite de ani și necazuri sau chipuri senine și dornice să împărtășească  din experiența de viață.Aceștia au retrăit împreună cu bătrânii momente de neuitat în puncte turistice din județul Gorj.
Acestea sunt doar câteva din informațiile oferite nouă de profesorii Constantina și Nicolae Negrea, coordonatorii acestui proiect. După experienţa din 2011 de la Parlamentul European-Strasbourg, Franţa, echipa de voluntariat a “C.N.G.C Motru’’, ‘’FireFlies’’, a conceput şi implementat cu success tot ce și-au propus.
Hotărâți să nu piardă nimic din poveștile celor vârstnici, au planificat o serie de activități ce se extind pe parcursului întregului an calendaristic și nu numai.
Profesorul Nicolae Negrea ne declara cu acest prilej :” Noi sperăm ca aceste activități vor creea un impact deosebit în rândul ambelor generații și vor dezvolta legături trainice  între cele două vârste reprezentate. Acum urmând traseul Motru – Tismana – Păstrăvărie – Cula Glogovenilor – Motru, voluntarii au avut ocazia de a petrece un timp plăcut în compania generaţiei cu un spirit cald, întinerit de cunoaştere și spirit, vor urma și altele.”