Școlile Gorjului sunt pregătite în mare parte să-și primească elevii

Loading

438 de unități de învățământ își deschid porțile în noul an școlar în județul Gorj. Din ordinul prefectului, o Comixie Mixtă a trecut prin toate școlile constatând că școala poate începe. În Gorj există 430 de unități școlare de stat și 8 particulare, cele de stat fiind 120 cu personalitate juridică și 318 structuri ale celorlalte.

Pe lângă faptul că există școli fără autorizație sanitară sau ISU, multe școli nu au fost dotate de primăriile de care aparțin cu sisteme de pază și uneori nici cu gard ca la Tismana și Bustuchin.
– 296 unități școlare sunt dotate exclusiv cu sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției(sisteme de supraveghere video și sisteme de alarmare antiefracție), din care 66 în mediul urban și 230 în mediul rural;
-52 dispun atât de pază umană cât și de sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției (sisteme de supraveghere video și sisteme de alarmare antiefracție), din care 41 în mediul urban și 11 în mediul rural;
– 90 nu dispun nici de pază umană și nici de sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției, din care 22 în mediul urban și 68 în mediul rural.
Poliția are în responsabilitate 340 din numărul total al unităților de învățământ preuniversitar, jandarmeria 29, iar poliția locală 69, fiind acoperite toate unitățile școlare din județul Gorj.
Din totalul de 438 unități de învățământ preuniversitar un număr de 5 unități școlare nu au gard împrejmuitor, fiind vorba despre Grădinița cu Program Normal – Tismana, alte trei grădinițe și o școală în mediul rural (Grădinița cu Program Normal nr. 1 Bustuchin, Grădinița cu Program Prelungit Bustuchin, Grădinița cu Program Normal Scrada și Școala Primară Scrada, Berlești.
De asemenea,120 unități de învățământ au personalitate juridică, iar acestea își desfășoară activitatea în 527 de clădiri cu destinația „unitate de învățământ”, din care: 203 clădiri dețin autorizație de securitate la incendiu; 279 de clădiri nu necesită autorizație de securitate la incendiu;45 de clădiri nu sunt autorizate privind securitatea la incendiu, iar din acestea 44 dețin aviz de securitate la incendiu.

One Comment on “Școlile Gorjului sunt pregătite în mare parte să-și primească elevii”

  1. Este minunat sa vedem cat de mult a actionat Guvernul in ceea ce priveste siguranta scolilor, dotandu-le cu sisteme de alarmare impotriva efractiei pentru a preveni riscurile de infractiuni in unitatile de invatamant. Aceasta este o misiune laudabilapentru serviciile de politie si jandarmerie, care se asigura ca toate scolile din judetul Gorj sunt in siguranta. Felicitari comisiei mixte pentru munca lor asidua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *