Școlile din Gorj se închid pentru perioada 11-22 martie 2020

Clădirea actualului CNTV rămâne şi astăzi o construcţie arhitectonică foarte interesantă

Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență a decis luni, 9 martie 2020, suspendarea cursurilor școlare în toată țara începând cu 11 martie 2020. Tot luni, Universitatea ”Constantin Brâncuși” a decis suspendarea cursurilor față în față și trecerea în on-line. Primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, a solicitat această măsură în cursul zilei de luni, 9 martie 2020.

Dacă inițial se vorbea despre o perioadă mai lungă de timp, respectiv până pe 21 aprilie 2020, decizia  este ca școlile să se închidă de miercuri, 11 martie. Perioada poate fi prelungită în funcție de evoluția crizei coronavirusului.

S-a aprobat închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 11.03.2020. Recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

Școlile din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie. Măsura a fost anunțată într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Într-o postare on-line, Marcel Romanescu  spune că ”nu putem să ne jucăm cu sănătatea oamenilor și să așteptăm să apară mai întâi cazuri, în loc să le prevenim!”.

”Cer autorităților să ia măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii virusului Covid-19! Am cerut și voi continua să cer suspendarea cursurilor pentru că, pe de o parte, trebuie să facem o dezinfecție în unitățile de învățământ, pe de altă parte, în acest fel putem reduce riscul răspândirii acestui virus”, a mai scris Romanescu.

”Statele europene au luat măsuri ferme în acest sens. Avem deja o idee despre ce se poate întâmpla dacă nu facem nimic: Italia se confruntă cu o epidemie pe care nu o poate stăpâni. Asta trebuie să prevenim!”, a adăugat primarul Romanescu.