PSD-ul vrea să recâștige Primăria Tg-Jiu

Cel puțin la nivelul imaginii, PSD Gorj pare hotărât să câștige Primăria Târgu-Jiu după ce a pierdut-o la alegerile parțiale din 2017. Sugestiv, pe Facebook a apărut o fotografie a liderilor PSD braț la braț: Adrian Tudor, Mihai Weber, Ciprian Florescu, Aurel Popescu, Florin Cârciumaru și Cosmin Popescu, ”echipa câștigătoare” pentru Primăria Tg-Jiu.

Apele rămân în continuare învolburate la nivelul politicii locale, asta după ce PSD Gorj-cea mai importantă formațiune politică din județ-a amânat foarte mult nominalizările privind candidaturile din Târgu-Jiu și Motru. Impunerea lui Ciprian Florescu, fost prefect de Gorj, pentru candidatura la funcția de primar la Tg-Jiu nu a lămurit deloc lucrurile. Scenariile lansate ”pe surse” fiind acelea că PSD ”a cedat” orașul Tg-Jiu în schimbul prelungirii conducerii la Consiliul Județean Gorj, acolo unde Cosmin Popescu este dat drept favoritul sondajelor. La nivelul organizației municipale a PSD sunt destul de mari nemulțumirile, Ciprian Florescu fiind privit ca un intrus și ca unul care este puțin familiarizat cu problemele orașului.

Conștient de acest lucru, deputatul Mihai Weber a adus la aceeași masă candidatul Ciprian Florescu, pe senatorul Florin Cârciumaru și pe cei doi viceprimari-Adrian Tudor și Aurel Popescu, liderii PSD Tg-Jiu. Lucrurile par să fie în regulă acum după ce s-a vorbit mai mult timp, public sau pe surse, că viceprimarul Adrian Tudor ar fi tentat de o candidatură independentă sau sprijinită de un alt partid politic  sau că viceprimarul Aurel Popescu s-ar fi înțeles chiar cu primarul Marcel Romanescu pentru păstrarea funcției de viceprimar.

Lămurirea situației la nivelul PSD are darul de a anima disputa pentru Primăria Tg-Jiu, acolo unde sondajele îl dau ca favorit clar pe actualul edil Marcel Romanescu. Membrii PSD spun că se bazează pe implicarea senatorului Florin Cârciumaru, fostul primar fiind și șeful de campanie dar și pe rezultatele modeste administrative ale actualului primar. De asemenea, figura lui Ciprian Florescu este una neuzată la nivel de municipiu Tg-Jiu, lucru ce lasă loc pentru diverse strategii.