Școli ultramoderne la Prigoria

Loading

Elevii din comuna Prigoria sunt așteptați, la începutul noului an școlar, în condiții optime, de la clase curate și dotate cu mobilier nou, până la grupuri sanitare cu apă curentă și teren sintetic de sport. Acest lucru a fost posibil prin eforturile proprii ale administrației publice locale dar și prin obținerea de fonduri de la Banca Mondială

Școlile din Prigoria și Bucșana, reabilitate prin Banca Mondială
Școlile din Prigoria și Bucșana, reabilitate prin Banca Mondială

Două școli din comuna Prigoria au condiții ultramoderne, după ce au beneficiat de finanțare de la Banca Mondială, fiind reabilitate total și dotate cu teren de sport sintetic, mobilier, grupuri sanitare, centrală termică și tot ce e necesar într-o instituție de învățământ modernă.
Primarul comunei Prigoria, Emil Răgman, spune că a pus școlile pe primul loc, pe scara priorităților. „Am început la priorități cu școlile. Am avut două lucrări pe Banca Mondială: la școala de la Bucșana, pe care am definitivat-o, dar mai avem ceva utilități la ea la care suntem în stadiul final, am avut a doua școală de la centrul comunei tot pe Banca Mondială, am realizat extindere, e gata întreaga lucrare, au rămas tot utilitățile. Anul acesta începem lucrările la terenul de sport, pentru că și la Bucșana și la Prigoria avem prevăzut teren de sport cu gazon sintetic, la Bucșana e gata iar la Prigoria urmează. Să sperăm că, cu ce vom realize anul acesta, vom termina și utilitățile la ambele școli.”
Despre celelalte școli, edilul șef al comunei Prigoria spune că le-a reparat, unele dintre ele în anii anteriori, iar în aceste zile se face curățenie, mici remedieri, vopsiri, pentru ca anul școlar să înceapă cu bine.
Iar un lucru de remarcat la Prigoria, comparativ cu alte localități din mediul rural, e faptul că aici toate școlile au apă curentă și grupurile sanitare în incinta clădirii.