Circa 3000 de elevi merg la şcoală pentru prima dată

Peste 200 de cadre didactice din judeţul Gorj care vor preda din toamnă la clasa pregătitoare au participat în lunile iulie şi august  la cursuri de formare profesională. Aceste cursuri s-au desfăşurat în unităţi şcolare din Târgu-Jiu, Motru, Novaci, Târgu-Cărbuneşti şi Turceni.

Sălile  pentru clasele pregătitoare aşteaptă elevii
Sălile pentru clasele pregătitoare aşteaptă elevii

Formarea cadrelor didactice s-a realizat în cadrul proiectului „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I-IV-program de formare continuă tip blended-learning pentru cadrele didactice din învăţământul primar”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial-Dezvoltarea Resurselor Umane.
Potrivit  Inspectoratului Şcolar Judeţean  Gorj, la nivelul judeţului nostru la aceste cursuri au participat 227 de cadre didactice, repartizate în două serii. O primă serie de formare a cadrelor didactice care vor preda din toamnă la clasa pregătitoare s-a desfăşurat în perioada 15-19 iulie; în această primă serie au fost instruite 100 de cadre didactice. A doua serie de formare, în care au fost instruite 127 de cadre didactice, s-a desfăşurat în aceste zile. Formarea s-a desfăşurat în centre stabilite în Târgu-Jiu, la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Gimnazială „Sf. Nicolae” şi Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” , dar şi în patru unităţi şcolare din judeţ: Şcoala Gimnazială Nr. 1 Motru, Şcoala Gimnazială Novaci, Şcoala Gimnazială Nr. 1 „George Uscătescu” Târgu-Cărbuneşti şi Liceul Tehnologic Turceni. Pentru anul şcolar 2013-2014, s-au înscris pentru clasa pregătitoare 2912 elevi, repartizaţi în clase independente şi în clase simultane, dar mai sunt aşteptaţi şi alţi elevi din comunitatea romă. În toate unităţile unde se vor desfăşura cursuri cu elevi ai claselor pregătitoare există spaţii amenajate corespunzător, conform normativelor în vigoare. De altfel, pentru achiziţionarea mobilierului, IŞJ Gorj a repartizat unităţilor de învăţământ suma de 174.800 lei (provenită de la MEN), reprezentând contravaloarea a 874 seturi de mobilier specific.