Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” – emblemă pentru Capitala Tineretului – Târgu Jiu

                                              Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu Jiu și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, va da startul unui proiect educațional reprezentativ pentru Capitala Tineretului – Târgu Jiu.   ”Ștefulescu …poveste fără sfârșit …” este numele proiectului prin care instituția de învățământ, un brand în învățământul gorjean, marchează împlinirea a 191 de ani de existență și funcționare.

                                              Activitățile proiectului se vor desfășura pe durata zilelor de 13 și 14 mai 2023.

                                              Sâmbătă, 13 mai, ora 10, proiectul va debuta, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, cu un ”arc peste timp” – o întâlnire între foști dascăli și foști elevi, moment a cărui emoție va fi dublată de desigilarea unui mesaj al generației care a împlinit un deceniu de la absolvirea acestei școli.

                                              Pe Calea Eroilor se vor organiza apoi alte activități, în care elevii școlii vor avea rolul principal: o expoziție de pictură cu portrete ale unor personalități gorjene, ateliere de lucru, sondaje de opinie privind preferințele culturale ale tinerilor.

                                              De asemenea, iubitorii de lectură vor avea la dispoziție trei minibiblioteci în aer liber, amplasate în proximitatea școlii și gestionate de elevi sub sloganul ”Luați o carte, dați o carte!”

                                              După-amiaza, începând cu ora 16, la Cinematograful ”Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu, elevii școlii vor susține un program artistic de care se vor bucura toți cei care au răspuns prezent invitației. Tot atunci va li lansată revista aniversară ”Alexandru Ștefulescu …poveste fără sfârșit …” care cuprinde în paginile ei mărturii ale celor pentru  care Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” a însemnat o etapă semnificativa a devenirii. De asemenea, foști elevi ai școlii vor încânta auditoriul cu poveștile lor de succes.

                                              Duminică, 14 mai, pe baza sportivă a  Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu” echipa profesorilor va întâlni echipa elevilor școlii într-un meci demonstrativ de fotbal, deschis de dansul majoretelor.

                                              Între orele 11 și 12, pe Centrul pietonal se va organiza o  paradă a costumelor de epocă, populare și ECO, la care vor participa, pe lângă elevii școlii, și alți adolescenți din oraș.

                                              Seria de activități se va încheia începând cu ora 14,00 în Parcul Coloana Infinitului, unde elevii vor da startul unui ”Flash mob” – un sincretism dans-remix melodii tradiționale. Lor li se vor adăuga treptat membrii ai comunității, scopul acțiunii fiind acela de a dezvolta capacitatea de autocunoaștere, intercunoaștere și comunicare.