Vin Sărbătorile!

Marți, 16 decembrie 2014, un număr de 50 de copii din centrele subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au venit cu colindul la Consiliul Județean Gorj și au participat la obiceiul sacrificării porcului de Crăciun.

Copiii au cântat colindele tradiționale și au fost răsplătiți cu cadouri
Copiii au cântat colindele tradiționale și au fost răsplătiți cu cadouri

După ce au colindat, copiii au primit cadouri trimise de Moș Crăciun, care le-au fost înmânate, personal, de președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu: „A devenit o tradiție ca acești copii să participe la evenimentul sacrificării porcului de Crăciun, în sistem gospodăresc. Ei știu că la pomana porcului vor mânca șorici, carne, dar s-au bucurat să afle că animalul nu va mai fi chinuit, fiind sacrificat prin metoda europeană. După ce am ascultat colindele pe care le-au învățat la școală, au primit cadouri și le-am citit bucuria pe fațe.”

Toți beneficiarii centrelor subordonate DGASPC Gorj, în număr de peste 300, vor beneficia de cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă, după cum a declarat Dumitru Cotrună, directorul instituției subordonate Consiliului Județean Gorj: „Mulțumim domnului președinte că a avut grijă ca ritualul sacrificării porcului de Crăciun să aibă loc și în acest an, dar și ceilalti asistați din județ se vor bucura de Pomana Porcului și de Sărbători. Copiii vor cânta colinde și vor primi cadouri, iar adulții de la Suseni și Dobrița vor primi viziata domnului președinte, cadouri și spectacole oferite de Ansamblul Doina Gorjului”.