Sărbătoare la „Magheru“

Loading

Zilele Colegiului Tehnic General Gheorghe Magheru s-au desfăşurat în perioada 21-24 aprilie 2009 cu o participare selectă, pe lângă elevii şi cadrele didactice de aici regăsindu-se universitari, scriitori şi publicişti, antrenori şi sportivi de elită, reprezentanţi ai şcolilor partenere ş.a. Au fost patru zile de manifestări dense care au antrenat majoritatea elevilor şi profesorilor dar şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Teatrului Elvira Godeanu, Muzeului Judeţean etc.

În tradiţia ultimilor ani, elevii de la CT „General Gheorghe Magheru” au participat la o acţiune de protecţie a mediului pe malul Jiului
În tradiţia ultimilor ani, elevii de la CT „General Gheorghe Magheru” au participat la o acţiune de protecţie a mediului pe malul Jiului

Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” a organizat manifestările intitulate „Zilele Liceului” în săptămâna cu sărbătoarea Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al instituţiei. Se respectă astfel o tradiţie care debuta în urmă cu aproape un deceniu. În perioada 21-24 aprilie 2009, elevii şi cadrele didactice ale acestui liceu au fost antrenate într-o serie de activităţi cum ar fi concursurile interdisciplinare, vernisaje de expoziţii, excursii tematice, întâlniri cu oameni de cultură şi ştiinţă dar şi sportivi emblematici, activităţi de ecologizare, lansări de cărţi şi reviste etc.

Un nou „Cuget Liber”
CUGETUL LIBER a ajuns la cea de-a 42 de apariţie, număr ce a coincis în acest an şi cu Sărbătorile Pascale pe lângă cea tradiţională a Sfântului Gheorghe. A rezultat un număr de excepţie, ca mai toate din cei 15 ani, cu o îmbinare perfectă între contribuţiile elevilor şi cadrelor didactice de la CT GGM şi cele invitaţilor, unele cu mare greutate în peisajul literar, artistic şi ştiinţific local şi naţional. Semnează în numărul 42 Ion Popescu Brădiceni, Doru V. Fometescu, Gheorghe Grigurcu, Alexandru Florin Ţene, Nicolae Dragoş, George Drăghescu, Ion Elena, Cornel Şomâcu etc. dintre invitaţi dar şi elevii Diana Aninoiu, Ana Maria Anghelescu, Andreea Predescu, Ionela Boroşteanu, Alexandra Bîlteanu, Irina Elena Spineanu, Ana Maria Săvulescu, Georgiana Munteanu-Şontea, Cecilia Nicoleta Mazilu şi profesorii Carmen Mărgulescu, Benedict Geamănu, Ramona Mischie, Simona Pătrăşcoiu, Tache Rădoescu etc.
Lansarea revistei, ca şi a cărţii poetului George Dumitru- PREŢUL SĂRII, a avut loc în mod festiv la Teatrul Elvira Godeanu, într-o participare selectă. A urmat prezentarea piesei lui Matei Vişniec- Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia-în prezentarea actorilor târgujieni.

Cei mai buni elevi la fizică şi-au dovedit măiestria într-o competiţie organizată cu acest prilej
Cei mai buni elevi la fizică şi-au dovedit măiestria într-o competiţie organizată cu acest prilej

Manifestări pe bandă rulantă
Lansarea CUGETULUI LIBER a făcut parte dintr-un complex de manifestări care a presupus: lansarea proiectului „Spring Day”, concursuri interdisciplinare de fizică, chimie, română, literatură franceză şi engleză, o excursie tematică „Pe urmele personalităţilor gorjene celebre în Europa”-Tg-Jiu-Hobiţa-Padeş-Rovinari-Cărbuneşti-Bălceşti, o întâlnire cu marele sportiv Vasile Stângă, antrenorul de la echipa de handbal Energia-Pandurii Tg-Jiu, concursuri de cultură generală dar şi de eseuri în limba engleză, o sesiune de referate, depuneri de coroane la Cimitirul Ortodox şi Piaţa Christian Tell la monumentele dedicate generalului Gheorghe Magheru ş.a.