Sărbătoare în satul Poiana de Turburea: 100 de ani de viață

O bătrână din comuna Turburea, care împlinește în aceste zile 100 de ani, a fost sărbătorită cu fast de autoritățile locale, alături de săptămânalul Vertical și N-SAT TV. Deși mult încercată de viață, aceasta a promis realizatorului Leonida Belgher că la anul, pe vremea asta, se vor întâlni din nou.

La sărbătorirea vârstei de 100 de ani, Polina Diță a avut parte de vizite surpriză
La sărbătorirea vârstei de 100 de ani, Polina Diță a avut parte de vizite surpriză

Polina Diță s-a bucurat foarte mult când s-a trezit cu casa plină de oaspeți. Primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, a ținut personal să-i înmâneze tortul făcut special pentru ea și un plic cu bani, din partea autorității publice locale, iar Caravana Belgher Show a poposit și ea pentru o clipă la tanti Polina, după ce a trecut pe la gospodinele ce pregăteau mâncarea pentru praznicul bisericii Poiana și înainte de a ajunge la Școala Poiana, unde urma să se desfășoare emisiunea concurs de descoperire și promovare a talentelor locale. Realizatorul Leonida Belgher i-a urat și el bătrânei „La mulți ani!”, după care a adăugat: „Tanti Polină, îmi promiți că la anul ne vedem tot aici?”, la care femeia a spus: „ba nu, că sunt bătrână, ne vedem dincolo…” „Ba, doamne ferește, tanti, vrei să mor?”. Atunci femeia și-a dat seama de jocul de cuvinte creat, a râs și a promis că se vor vedea și la anul tot pe Lumea Asta.
Emoționanta întâlnire s-a încheiat cu o cupă de șampanie, ciocnită de tanti Polina cu toți oaspeții, printre care s-au aflat angajați ai primăriei, vecini și prieteni apropiați ai familiei.