Gimnasta gorjeancă Andreea Munteanu, cea mai bună junioară din țară

Loading

Andreea Munteanu a fost declarată, oficial, de Federația Române de Gimnastică, „lidera junioarelor 2013”
Andreea Munteanu a fost declarată, oficial, de Federația Române de Gimnastică, „lidera junioarelor 2013”

Andreea Munteanu, în vârstă de 15 ani, din Bustuchin, al cărei palmares național și internațional îl prezentam în numărul trecut al săptămânalului Vertical, a fost declarată, pe site-ul oficial al Federației Române de Gimnastică, „lidera junioarelor 2013”. Acest calificativ a fost acordat după Campionatului Național al junioarelor III, II și I, care a avut loc în perioada 25-26 octombrie 2013, la Onești.
Campionatul Național al junioarelor III, II și I, a fost organizat de Federația Română de Gimnastică la Onești, în sala „Nadia Comăneci”, cu sprijinul Clubului Sportiv Municipal Onești și al Primăriei Municipiului, la el participând aproape 100 de junioare ale gimnasticii feminine din întreaga țară. Andreea Munteanu (reprezentantă a Colegiului Național Sportiv Cetate Deva) a participat, aici, la ultima sa competiție în calitate de junioară și a plecat acasă cu patru medalii de aur și una de bronz. Potrivit site-ului oficial al Federației Române de Gimnastică, „în competiția junioarelor I, Andreea Munteanu (CNS Cetate Deva) a fost, indiscutabil cea mai bună la individual compus, cu un total de 58.850 ( 15.100 – sărituri, 13.200 – paralele, 15.600 – bârnă, 14.950 – sol, cele mai mari note pe fiecare aparat), componenta lotului de junioare impunându-se cu 4.300 p față de urmatoarea clasată, Paula Tudorache (Dinamo București) (….). Finalele pe aparate au adus-o, din nou, în prim-plan, pe Andreea Munteanu, care s-a impus la sărituri (14.500), bârnă (14.800) și sol (15.000), ratând doar aurul la paralele (12.650, locul 3 și medalia de bronz)”.
Alături de Andreea, pe podiumul de la Onești, a mai fost o gorjeancă. Este vorba despre Miriam Aribășoiu, din Târgu Jiu, colegă cu Andreea la CNS Cetate Deva. Aceasta a obţinut argintul la paralele (12.900) şi bârnă (13.950).
Foto – ai două, dar cea cu medaliile la gât doar dacă e mult spațiu. Cealată să fie mare.
Performanță Andreea Munteanu a fost declarată, oficial, de Federația Române de Gimnastică, „lidera junioarelor 2013”