CEO-salariul de 1000 de lei!?

Cornel ŞomâcuComplexul Energetic Oltenia trece prin cele mai grele momente de la înființare, chiar conducerea actuală vorbind de perspectiva insolvenței. Personal nu aș vrea să fiu în pielea unui lider de sindicat din CEO care va trebui să le explice oamenilor că situația este atât de dificilă încât perspectiva salariului de 1000 de lei, lansată imprudent în spațiul public de un lider politic local cu vreo doi ani în urmă, e mai aproape ca oricând pentru ”fericiții” care vor mai avea de lucru. Pentru că de la salariile lor de zeci de mii de lei/lună și din mașinile luxoase, unele cumpărate de CEO foarte recent, managerii nu realizează că gradul de suportabilitate al ”ortacilor” a ajuns la cote de avarie și că alte tăieri nu sunt posibile.
Din nefericire, actualul management al CEO poartă o mare parte din vina pentru ce se întâmplă acum cu cel mai important agent economic din Oltenia. E greu de crezut pentru angajații din CEO și familiile lor că ”salvatorul” Laurențiu Ciurel și, cel care a salvat ”șandramaua”, premierul Victor Ponta, le-au făcut atât de mult bine încât toate salariile și drepturile câștigate de-a lungul anilor au dispărut cu totul. Adică, mai pe românește, pe timpul precedentei administrații girată de Marin Condescu, erau bani pentru toate, inclusiv pentru furat-după cum spunea același Laurențiu Ciurel-iar acum se riscă închiderea porților cu prestația acestui management ”avansat”.
Desigur, Laurențiu Ciurel și echipa lui au avut de înfruntat și condiții vitrege-scăderea cererii de energie, reducerea abruptă a prețurilor, scumpirea certificatelor verzi ș.a.-dar vorbim de același management care a ”bulibășit” activitatea din CEO la cote greu de imaginat de oamenii normali-trecerea oamenilor pe alte posturi pe criterii greu de descifrat, înființarea unor divizii gen pază care nu s-a mai făcut, obligarea a sute de oamenii să stea degeaba prin sălile de apel ș.a. Acum trăgând linie și adunând realizăm că un asemenea management ar fi putut face oricare dintre noi, cu observația că poate ”scurgerile” ar fi fost mai puține. Acum situația pare fără ieșire…
Toată problema care pare că se pune acum este supraviețuirea CEO-cu cele mai puține drepturi pentru salariați din toate timpurile-sau riscul de insolvență. La acest lucru vor răspunde chiar energeticienii, care au anunțat că ies în stradă, dar actualii manageri trebuie să plece în condițiile în care nu au avut și nu au soluții.