Ion Rușeț și-a anunțat demisia din conducerea sindicatelor

Ion Rușeț și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreşedinte al Federaţiei Univers, în timpul unei întâlniri sindicale de la Sovata, în cadrul căreia mai mulți lideri i-au cerut să se retragă de la conducere. Demisia vine după ce jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut că este ofițer sub acoperire și s-a retras din viața publică, iar liderul sindical Constantin Crețan i-a cerut public lui Rușeț să facă același lucru, pentru că a apărut pe aceeași listă a coloneilor cu Turcescu, încă din 2012.

Ion Rușeț, în urmă cu ceva ani, când era sigur pe el și pe funcția de sindicalist șef
Ion Rușeț, în urmă cu ceva ani, când era sigur pe el și pe funcția de sindicalist șef

Atribuțiile lui Ion Rușeț au fost preluate de Gabriel Căldărușe, după ce acesta, în urma unor discuții contradictorii cu ceilalți lideri, la un congres al Federației Univers ce s-a desfășurat la Sovata, și-a anunțat demisia. Aceasta vine la două zile după ce Robert Turcescu și-a anunțat ieșirea din viața publică, recunoscând că este ofițer acoperit.

Rușeț a declarat presei locale că a decis să demisioneze pentru a nu crea disesnsiuni între susținătorii săi și ceilalți membrii de sindicat.
Coincidență sau nu, el face pasul înapoi după ce liderul sindical Constantin Crețan i-a recomandat să procedeze la fel ca Turcescu, ba mai mult, l-a acuzat că este și el ofițer acoperit, nu doar colonel în rezervă ridicat în grad, așa cum a motivat Rușeț în urmă cu doi ani când a fost găsit pe aceeași listă cu Turcescu în rândul coloneilor. Crețan nu l-a iertat niciodată pe Ion Rușeț, care, deși a fost pe același loc cu el și cu Miron Cozma la mineriada din 1999, a rămas liber, deși ei doi au intrat în închisoare. Mai mult, Rușeț a devenit chiar senator, la un moment dat, iar în conducerea la vârf a sindicatelor s-a aflat permanent, în ultimii ani.

Creatorul SMEO

Ion Rușeț a fost cel care s-a implicat activ în crearea unui nou sindicat din mine-energie, Sindicatul Mine Energie Oltenia, care se dorea reprezentativ, în așa fel încât să fie singurul care să negocieze Contractul Colectiv de Muncă cu administrația Complexului Energetic Oltenia, destabilizând, astfel, celelalte sindicate prin atragerea membrilor în noul sindicat. De alfel, acesta a dat de înțeles că motivul demisiei sale este acela că nu mai vrea să fie mărul discordiei între sindicaliști.
Potrivit unor surse din cadrul sindicaliștilor care au participat la întâlnirea de la Sovata, Rușeț a fose făcut trădător de lideri ce fac parte chiar din sindicatul creat de el.