Rovinariul, oraş şantier

Oraşul Rovinari se află, în această perioadă, în plin proces de modernizare, având în vedere numărul foarte mare al obiectivelor la care se execută diverse lucrări de reabilitare – reamenajare. Valoarea totală a investiţiilor pentru anul 2011 va fi de 400 miliarde lei vechi, dintre care 100 de miliarde din venituri proprii şi 300 miliarde din finanţări externe.

Pavelele puse de primarul Dorin Filip sunt colorate, ca să se deosebească de cele puse înainte de mandatul său, ce au început, deja, să se deterioreze
Pavelele puse de primarul Dorin Filip sunt colorate, ca să se deosebească de cele puse înainte de mandatul său, ce au început, deja, să se deterioreze

După ce anul trecut a reabilitat baza sportivă din curtea Şcolii Generale Nr. 1 Rovinari, anul acesta Primăria Rovinari a amenajat un teren sintetic pentru elevii acestei şcoli, dar şi pentru împătimiţii fotbalului pe sintetic. Tot în materie de sport putem spune că sala polivalentă (realizată cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii) începe să prindă contur. Sala va dispune de o suprafaţă de joc multifuncţională (fotbal, handbal, baschet, volei) şi 150 de locuri pe scaune.
După asfaltarea Străzii Florilor şi Aleilor Zorilor şi Zambilelor a venit rândul şi ultimei străzi care mai rămăsese neasfaltată – Strada Castanilor – unde se va turna covor asfaltic şi se vor reconstrui cele două trotuare.
Pentru că numărul de autoturisme a crescut simţitor în oraş şi problema parcărilor începuse să devină o problemă serioasă în oraşul Rovinari, de anul trecut şi până acum fiind amenajate 385 locuri de parcare. În acest moment se lucrează în zona blocurilor L1-G3 la amenajarea unei parcări cu barieră care să fie şi acoperită.
De asemenea, au început lucrările la cel de-al patrulea sens giratoriu din Rovinari, cel de la intersecţia Străzii Termocentralei cu Aleea IRE.

Modernizări la spital
După ce a evitat desfiinţarea Spitalului „Sfântul Ştefan” Rovinari în ultimul moment, primarul Dorin Filip a început modernizarea acestuia. Dacă anul trecut a fost înlocuit sistemul clasic de încălzire cu unul nou bazat pe panouri solare, anul acesta Spitalul Rovinari a fost anvelopat termic. Toate aceste investiţii vin la mai puţin de un an de când autorităţile locale au preluat spitalul, şi au ca scop reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi redirecţionarea banilor economisiţi în actul medical propriu-zis.

În zona blocurilor L1-G3 se amenajează o parcare acoperită, cu barieră
În zona blocurilor L1-G3 se amenajează o parcare acoperită, cu barieră

ECO-PARC pentru rovinăreni
Mai mult, Primăriei Rovinari i-a fost aprobat proiectul ÎNFIINŢARE ECO-PARC ORAŞ ROVINARI, depus spre finanţare în cadrul Programului de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului prin Realizarea de Spaţii Verzi în Localităţi, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Proiectul este elaborat în vederea realizării unui parc ecologic pe domeniul public al oraşului Rovinari, cu scopul măririi suprafeţei de spaţiu verde ce revine locuitorilor din localitate. Primăria Rovinari va contribui cu suma de 260.896 lei, iar AFM cu 889.933 lei.
Lucrul îmbucurător pentru locuitorii oraşului Rovinari este că investiţiile nu se opresc aici, până la sfârşitul anului trebuind efectuate toate investiţiile care au fost prinse în Lista de Investiţii pentru anul 2011.
Aura Stoenescu