Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Actualitate » Romi acuzaţi de trafic de influenţă

Romi acuzaţi de trafic de influenţă

Submitted by on 7 January 2009articol citit de 2,881 ori | No Comment

Un bărbat şi o femeie de etnie romă au fost reţinuţi luni seara, într-o anchetă în care sunt cercetaţi mai mulţi lideri ai romilor din Gorj. Grigore Căldăraru, consilier pe probleme ale romilor pe lângă Primăria Târgu Jiu şi Doina Bobu, din cartierul Obreaj din Târgu Jiu, au ajuns să petreacă noaptea în arestul poliţiei după ce, la mijlocul lunii decembrie alţi 4 bărbaţi romi au fost reţinuţi, pentru că au fost implicaţi într-un scandal.
Poliţiştii i-au reţinut luni pe cei doi protagonişti, pe motiv că s-au implicat în strângerea de bani pentru a plăti nişte martori mincinoşi, suma confiscată fiind de 18.500 de lei.
În prezent, sunt cercetate mai multe persoane, pentru favorizarea infractorului, pentru că au făcut o  „judecată ţigănească”, pentru a stabili modul cum se va proceda. Pe lista celor acuzaţi  se numără consilierul judeţean PSD de etnie romă Nelu Pavel, fost lider al filialei judeţene a Partidei Romilor, consilierul prefectului de Gorj pentru probleme ale romilor, Alin Bobu şi staborul, Marin Constantin, care este unchiul lui Nelu Pavel.

Comments are closed.